Prinsesse Beatrice:

Disse kongelige har ikke gratulert henne

De fleste har gratulert prinsessens forlovelse, med unntak av fire helt spesielle medlemmer av kongefamilien.

FORLOVET: Prinsesse Beatrice har forlovet seg med Edoardo Mapelli Mozzi, og gratulasjonene har strømmet inn - men ikke fra alle kanter. Foto. NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsesse Beatrice har forlovet seg med Edoardo Mapelli Mozzi, og gratulasjonene har strømmet inn - men ikke fra alle kanter. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter at nyheten kom forrige uke om at prinsesse Beatrice (31) har forlovet seg, har det strømmet inn med gratulasjoner fra både vanlige folk og andre kongelige.

Det var i 2018 det ble kjent at den britiske prinsessen hadde innledet et forhold med den italienske eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi (35). Ifølge pressemeldingen som ble publisert av Buckingham Palace skal bryllupet finne sted en gang i 2020.

- Vi er ekstremt glade for å kunne dele nyheten om vår forlovelse. Vi begge gleder oss til å ta fatt på livets eventyr sammen, og kan ikke vente til vi gifter oss. Vi deler så mange like interesser og verdier, og vi vet at dette vil være en fordel i årene vi har foran oss, fylt av kjærlighet og glede, sier det nyforlovede paret i pressemeldingen.

INGEN HILSEN: Verken hertuginne Meghan og prins Harry eller prins William og hertuginne Kate har delt noen offisiell gratulasjon etter prinsesse Beatrice sin forlovelse. Foto: NTB scanpix
INGEN HILSEN: Verken hertuginne Meghan og prins Harry eller prins William og hertuginne Kate har delt noen offisiell gratulasjon etter prinsesse Beatrice sin forlovelse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Har ikke gratulert

Etter at nyheten ble sluppet har de britiske kongelige vært raskt ut med å offentlig gratulere det kommende ekteparet.

Blant annet har den offisielle Instagram-kontoen til den britiske kongefamilien lagt ut et bilde, i likhet med Beatrice sin lillesøster prinsesse Eugenie (29), hennes far prins Andrew (59) og mor Sarah Ferguson (59).

- Beabea, wow! Jeg er så glad på dine vegne, min kjæreste storesøster og kjære Edo. Det har gått lenge og dere er ment for hverandre, skriver prinsesse Eugenie til forlovelsesbildene av søsteren sin - som Eugenie selv tok.

Prins Charles (70) og hertuginne Camilla (72) har også vist sin glede over forlovelsen.

Det er derimot noen profilerte kongelige som ikke har kommet med personlige gratulasjoner. Hittil har nemlig verken prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) eller prins William (37) og hertuginne Kate (37) gratulert prinsesse Beatrice offentlig.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Det skal sies at Harry og Meghan for øyeblikket er i ferd med å avslutte sin reise i Afrika, mens William og Kate var opptatt med et kongelig oppdrag samme dag som forlovelsesnyheten ble sluppet. Twitter-kontoen til sistnevnte hertugpar repostet imidlertid en Twitter-gratulasjon fra kongefamiliens offisielle bruker, men delte ikke noen personlig gratulasjon, ifølge Express.

Til tross for at alle fire er svært travle mennesker, ble det heller ikke publisert noen offentlig gratulasjon fra prins William og hertuginne Kate etter prinsesse Eugenies forlovelse - som fant sted i januar 2018. Det ble derimot publisert en gratulasjon etter bryllupet for snart ett år siden.

Beskyldt for å kopiere

Det har blitt publisert flere bilder av nyforlovede prinsesse Beatrice og hennes utkårede etter at forlovelsen ble kjent.

Selv om mange har reagert med gratulasjoner, er det andre som har påpekt at bildene er litt for like noen av de offisielle forlovelsesbildene til Meghan og Harry, ifølge Fox News.

- Imitasjon er den oppriktige formen for smiger sier de, skriver en bruker under bildene Sarah Ferguson har publisert av datteren sin.

- Mektig morsomt at den nye «tingen» er å ta svart-hvitt bilder etter en stor kunngjøring. Lurer på hvor de fikk den idéen. Hmm? skriver en annen, og hinter trolig mot svart-hvitt-bildene som ble tatt av hertugparet av Sussex etter deres forlovelse.

Særlig ett av bildene har samme type positur som Meghan og Harry har på et av sine forlovelsesbilder, i tillegg til at begge er i svart-hvitt. Det var Beatrices søster Eugenie som tok fargebildene av søsteren og hennes forlovede, mens bildene i svart-hvitt er tatt av fotograf Misan Harriman.

I skrivende stund har ikke Harriman kommentert den påståtte likheten mellom sine bilder og bildene til Alexi Lubomirski - som tok både forlovelses- og bryllupsbildene til Meghan og Harry.

Historisk forlovelse

Prinsessen Beatrice sin kommende ektemann har tidligere hatt et forhold med forretningskvinnen Bara Huang, som han også deler en to år gammel sønn med. Hvis bryllupet går som planlagt, blir Beatrice historisk som den første kongelige til å bli stemor.

Man skal ikke langt tilbake i tid før at det å innlede et ekteskap med noen som hadde barn fra tidligere forhold var absurd i den kongelige verdenen. Mozzis sønn, som heter Christopher Woolf, blir en del av en nok så utradisjonell familie, men han møter derimot et mer moderne kongehus enn man tidligere har gjort.

RINGEN: Her er forlovelsesringen til prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpix
RINGEN: Her er forlovelsesringen til prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om det britiske kongehuset fortsatt er ganske konservativt, så har det kommet inn flere friske pust gjennom årene, som har bidratt til å modernisere det. Hertuginne Meghan og prins Harry er blant de kongelige som har utfordret den kongelige protokollen opp til flere ganger.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg er ingen god farmor

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer