Disse følger Mette-Marit selv på Instagram

Kronprinsessen er nysgjerrig både på kjendiser, motedesignere og andre kongelige.

SEOGHØR.NO: Kronprinsparet var tidlig ute med å benytte seg av sosiale medier for «å holde følge med» folket, men det var ikke før i slutten av august at kronprinsesse Mette-Marit (41) opprettet en Instagram-profil under navnet «Crownprincessmm».

Som seg hør og bør var det første bildet kronprinsessen postet et såkalt «selfie» av seg selv, hvor hun brukte emneknaggene #engangtil og #gjenbruksdagen, for å promotere to prosjekter hun brenner for.

Følger kjendiser fra inn- og utland

På seks dager har kronprinsessen rukket å få over 45 000 følgere, men selv følger trebarnsmoren i skrivende stund «bare» 57 andre Instragram-kontoer.

Blant disse er den tidligere Costume-redaktøren Vanessa Rudjord (38), komiker Shabana Rehman Gaarder (38), Siv Jensens (45) lillesøster Nina Jensen (38), som er generalsekretær i WWF, artist Ingrid Olava, designer og skuespiller Jenny Skavlan (28), den nysingle modellen Hanneli Mustaparta (31), filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen (42) og designerne Nina Skarra (43), Leila Hafzi (38) og Arne & Carlos. 

I tillegg følger hun den amerikanske «Girls»-skuespilleren og serieskaperen Lena Dunham (28), og sin rojale venninne Marie-Chantal av Hellas (45).

Men Mette-Marit følger ikke bare enkeltpersoner. Også flere organisasjoner, bedrifter, forlag og magasiner har fått en ny kongelig «følger», deriblant Aftenposten Kultur, ErlikOslo, Gyldendal, Forlaget Oktober, Grønne Jenter, Fretex Grünerløkka og Kildesortering i Oslo.

Da Mette-Marit deltok på Gjenbruksdagen i Fredrikstad fredag ettermiddag fortalte hun til pressen om den nyåpnede Instagram-kontoen sin:

- Jeg tror ikke jeg kommer til å legge ut så mange garderobebilder fremover, det er ikke det som kommer til å bli hovedfokuset. Men det blir mer som på Twitter, hvor jeg snakker mye om bøker. Men det var en fin måte å starte denne «hashtaggen» #Engangtil på.

Delte bok-selfie

41-åringen følger naturlig nok også Litteraturtoget, som hun tidligere i år reiste Norge rundt med for å oppfordre folket til å lese mer bøker - en lidenskap som står kronprinsessen nær.

Også her delte kronprinsessen en «selfie» - og et boktips - med litteraturtog-følgerne: 

LES OGSÅ: Mette-Marit kom i kåpe til 24 000 kroner

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.