BRYTER KONGELIG TRADISJON: Hertuginne Kate og prins William skal ha valgt nære studie- og skolevenner som faddere for prins George Foto: All Over Press
BRYTER KONGELIG TRADISJON: Hertuginne Kate og prins William skal ha valgt nære studie- og skolevenner som faddere for prins George Foto: All Over PressVis mer

Disse blir prinsens faddere

William og Kate ønsker stabilitet og normalitet for sønnen.

SEOGHØR.NO: 23. oktober skal prins George døpes, og spekulasjonene rundt hvem som skal være faddere har vært mange. Nå hevder engelske medier at valget har falt på nære venner som ikke er i offentlighetens søkelys. På den måten ønsker og håper de at lille George skal få en følelse av stabiliet og normalitet når han vokser opp.

Minst tre nære venner fra studietiden og skoledagene skal ifølge Daily Mail ha fått det ærefulle oppdraget det er å være gudforeldre for den lille prinsen.

Fergus Boyd og Emilia d'Erlanger er begge studievenner av paret fra tiden ved St.  Andrews University i Skottland. Emilia skal være en nær venninne av William og kjenner Kate fra skoledagene ved Marlborough College. Boyd bodde i kollektiv sammen med paret det første studieåret, og det var til ham William hvisket «Wow, hun er hot» da Kate gikk ned catwalken under et moteshow ved universitetet i 2002.

William skal også valgt en av sine nærmeste barndomsvenner, Hugh van Cutsem. De har kjent hverandre siden barndommen, og William er allerede gudfar for Hughs datter Grace. Hun var også brudepike da prins William og Kate giftet seg.

Ifølge The Sunday Times er valgene et klart signal fra paret om at vennskap,  og ikke sosial status, er viktigst.

- De er ganske uventede valg av faddere og ikke blant dem vi normalt ville tenkt på blant Williams nærmeste venner, sier en kongelig kilde til The Sunday Times.

Dette er i stor kontrast til hvem som ble valgt som Williams faddere, da han ble døpt i 1982. Hans foreldre valgte tradisjonen tro faddere med nær tilknytning til kongehuset: eks-kong Constantine av Hellas, prinsesse Alexandra, Lady Ogilvy, hertuginnen av Westminster, Lady Susan Hussey, Lord Romsey og Sir Laurens van der Post.

Dette er i så fall ikke første gang de nybakte foreldrene tar utradisjonelle valg i forbindelse med sønnens dåp. De har allerede brutt kongelig tradisjon ved å velge kapellet i St. James Palace foran musikkrommet i Buckingham Palace.

De skal også ha utelatt høytstående medlemmer av kongehuset fra gjestelisten fordi de ønsker en intim familiær dåp for sin kjære sønn.