Disse blir Estelles faddere

Det skulle være en godt bevart hemmelighet frem til dåpen, men nå er fadderlisten avslørt.

BROREN BLIR FADDER:  Prins Carl Philip (t.h) blir fadder når Estelle døpes.  Foto: Stella Pictures
BROREN BLIR FADDER: Prins Carl Philip (t.h) blir fadder når Estelle døpes. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Fadderlisten skulle ikke offentliggjøres før dåpsdagen tirsdag 22.mai, men den svenske avisen Aftonbladet har nå avslørt hvem kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniel (38) har funnet verdige som sin datters faddere.

Fra Norge har de som ventet valgt kronprins Haakon (38).

- Haakon er som en bror for Victoria, og de har mer eller mindre vokst opp sammen ettersom familiene står hverandre så nær. Victoria er også gudmor ti Ingrid Alexandra, sier Aftonbladets kongeekspert Jenny Alexandersson.

Kronprinsesse Mary (40) er den heldige utvalgte fra den danske kongefamilien. Noe som slett ikke var uventet, i og med at et av Estelles navn faktisk er Mary.

- Danske dronning Margrethe er kong Carl Gustafs kusine, så familiene står hverandre svært nære. Mary har vært en favoritt hos Victoria, helt siden hun og Frederik giftet seg, sier Alexandersson.

Den tredje kongelige fadderen er Nederlands kronprins Willem-Alexander (45).  Det er en lang tradisjon av fadderskap mellom det svenske og det nederlandske kongehuset. Dronning Beatrix (74) er fadder for Victoria, som igjen er fadder for prinsesse Catharina-Amalia (8).

Ikke uventet har det svenske kronprinsesseparet også valgt hvert sitt søsken som faddere, Prins Carl Philip (33) og Daniels søster Anna Westling Söderblom.

- Anna er en veldig diplomatisk jente og jordnær person, og er den som støttet paret mest når det stormet rundt forholdet deres. Victoria elsker hennes døtre Hedvig og Vera , som begge var brudepiker i bryllupet (red. til Victoria og Daniel), forteller den svenske hoffeksperten.

Men det er ikke bare fadderne som er ventet til den store barnedåpen 22. mai. Hele 400 gjester skal være invitert, og det er lagt opp til folkefest i Stockholm.  Dåpen forrettes av erkebiskop i Uppsala. Anders Wejryd, som også sto for vielsen av Victoria og Daniel i 2010. Overpredikant Göran Lönnemark og domprosten i Stockholm Åke Bonnier, vil også være til stede under dåpen.

Fra Norge kommer selvfølgelig Haakon, men også prinsesse Märtha Louise (40) og hennes Ari Behn (39).  Kronprinsesse Mette-Marit har tidligere sagt at hun ikke kommer i dåpen.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Madde ombestemte seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer