HELT KONGE: Da prins Harry besøkte Estland i mai, poserte han velvillig da en mor og datter ville ta selfie med ham. Legg merke til krona han har i hånden! Foto: All Over Press
HELT KONGE: Da prins Harry besøkte Estland i mai, poserte han velvillig da en mor og datter ville ta selfie med ham. Legg merke til krona han har i hånden! Foto: All Over PressVis mer

Disse bildene florerer på nettet

De kongelige står høyt i kurs når det kommer til «selfies».

SEOGHØR.NO: Ordet «selfie» er blitt allemannseie. Vi tar bilder av oss selv i alle mulige anledninger - og aller helst med kjediser når muligheten byr seg. Høyest på ønskelista for mange er nok en «kongeselfie».

Men de kongelige er blant de som er aller minst tilgjengelig for slike impulsive bilder, og de færreste kommer nær nok til at de i det hele tatt får spurt om de kan ta et bilde sammen med dem. Noen ganger lar det seg likevel gjøre, og de kongelige stiller villig vekk opp!

Bildene publiseres sporenstreks på sosiale medier, og det er liten tvil om at de får mange likes. Det gjorde i aller høyeste grad Jamal Edwards da han nylig la ut et bilde av seg selv med hele to prinser!

Jamal var på Buckingham Palace i forbindelse med dronning Elizabeths program for unge ledere, hvor prins William og prins Harry deltok. Sammen figurterte de tre på en morsom «selfie» hvor alle tre peker mot kamera.

De to prinsene har også stilt opp på «selfies» en rekke ganger tidligere. Det samme har blant annet Williams kone, hertuginne Kate - og Spanias nye kongepar Felipe og Letizia.

KONGELIGSELFIE: Kronprins Haakon kastet seg på Selfie-trenden og tok bilde av seg selv og Mette-Marit i en lokal sykkeldrosje. Foto: Julian Parker
KONGELIGSELFIE: Kronprins Haakon kastet seg på Selfie-trenden og tok bilde av seg selv og Mette-Marit i en lokal sykkeldrosje. Foto: Julian Parker Vis mer

Men det er ikke bare vanlige folk som higer etter bra «selfies» - de kongelige har også selv latt seg rive med av bølgen! Da Norges kronprinspar tok sykkeltaxi i Hanois travle gater tidliere i år, var Haakon rask med å forevige det hele med en selfie av ham selv og kona.

I følge the Telegraph var imidlertid britiske prins Andrew var i den første kongelige som tok en «selfie» og deretter publiserte bildet på Twitter.

Les også: Haster til døpefonten