Kong Charles' kroning:

Diskret hyllest vekker oppsikt

- Sørger ofte for at ektemannens elskede mor er med familien ved store anledninger, sier kongereporter.

KRONINGEN I STORBRITANNIA: Prins William og prinsesse Kate var selvskrevne gjester under lørdagens kroning. Foto: NTB
KRONINGEN I STORBRITANNIA: Prins William og prinsesse Kate var selvskrevne gjester under lørdagens kroning. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Prinsesse Kate (41) har allerede fått moteskryt for antrekket hun valgte under kroningen av kong Charles (74) forrige helg.

Men det er én detalj som vekker oppsikt.

Prinsessen av Wales - og den kommende dronningen av England - var for anledningen kledd i en rød og blå kappe med en hvit Alexander McQueen-kjole brodert med roser, tistler, påskeliljer og kløver – blomstene som representerer de fire landene som utgjør Storbritannia.

MATCHET: Prinsesse Kate og datteren prinsesse Charlotte (8) med matchende blomsterkroner. Foto: NTB
MATCHET: Prinsesse Kate og datteren prinsesse Charlotte (8) med matchende blomsterkroner. Foto: NTB Vis mer

I stedet for en tiara hadde hun valgt en blomsterkrone fra Jess Collett og Alexander McQueen. Det var et symboltungt valg, som også prinsesse Charlotte (8) bar – hun matched mamma på den store dagen.

HEDRET DIANA: Øredobbene prinsesse Kate bærer har tilhørt hennes avdøde svigermor, prinsesse Diana. Foto: NTB
HEDRET DIANA: Øredobbene prinsesse Kate bærer har tilhørt hennes avdøde svigermor, prinsesse Diana. Foto: NTB Vis mer

Men prinsesse Kate hedret også sin avdøde svigermor, prinsesse Diana.

I ørene hadde prinsessen av Wales nemlig et par øredobber med diamanter og perler som prins Charles ga til Diana før bryllupet deres i 1981, skriver Daily Mail.

Mange har latt seg sjarmere av fem år gamle prins Louis under kroningen av kong Charles i helgen. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

– Det er ingen tvil om at dronning Camilla er kong Charles' store kjærlighet, og derfor var rett kvinne ved hans side under kroningen i helgen. Likevel var det nok mange som sendte prinsesse Diana en tanke. Hun skulle jo egentlig bli landets dronning, men historien ville det annerledes, sier kongereporter i Se og hør, Caroline Vagle.

DEN GANG DA: Prinsesse Diana med øredobbene i 1990. Foto: NTB
DEN GANG DA: Prinsesse Diana med øredobbene i 1990. Foto: NTB Vis mer

- Prinsesse Kate hyllet imidlertid sin avdøde svigermor på kroningsdagen ved å bære hennes perle- og diamantøredobber. Hun sørger rett og slett ofte for at ektemannens elskede mor er med familien ved store anledninger nettopp ved å bære hennes juveler.

- Kate viste også sin respekt for dronning Elizabeth denne historiske dagen ved å ha på seg hennes diamantkjede, som i sin tid var en gave fra kong George, forteller kongereporteren.

Denne saken ble først publisert på KK.no

Mister plutselig kontroll på hesten under kroningen av kong Charles og dronning Camilla. Reporter: Edward Stenlund. Video: Twitter / AP Vis mer

LES OGSÅ: - Mysteriet løst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer