KJEKKAS: Louis Spencer deltok lørdag i bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle. I etterkant har flere bitt seg merke i utseendet til den unge visegreven. Foto: NTB scanpix
KJEKKAS: Louis Spencer deltok lørdag i bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle. I etterkant har flere bitt seg merke i utseendet til den unge visegreven. Foto: NTB scanpix Vis mer

Meghan og Harrys bryllup:

Dianas ukjente nevø vekker oppsikt

Som søster, så bror.

Publisert

Lørdagens ekstravagante bryllup mellom en amerikansk skuespiller og en britisk prins skaper fortsatt overskrifter verden over. Stadig flere detaljer blir lagt merke til blant både pressen og fansen, blant annet den stjernespekkede gjestelisten.

På bryllupsdagen var det naturligvis brudeparet selv og den nærmeste familien som sto i fokus, men hundrevis av andre lot seg også avbilde før den vakre vielsen.

Blant dem finner vi søskenparet Spencer - bestående av Kitty og Louis. De to er henholdsvis avdøde prinsesse Dianas niese og nevø, og er søskenbarna til prins Harry og prins William.

Kitty har allerede fått massive mengder oppmerksomhet som følge av sitt slående utseende og sin noe mystiske karisma. Nå har britiske og amerikanske medier kastet seg over broren hennes, Louis.

Den kjekke og trolig single 24-åringen går nå verden rundt - etter å ha «snudd hoder» i bryllupet.

ARVING: Louis Spencer tar, når faren hans dør, over tittelen som jarl. Han blir da den 10. jarlen av Spencer. Foto: NTB scanpix
ARVING: Louis Spencer tar, når faren hans dør, over tittelen som jarl. Han blir da den 10. jarlen av Spencer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tøff start

Medier som People, Bustle og Cosmopolitan har omtalt den ukjente 24-åringen. Han ble født den 14. mars i 1994 på det velkjente St. Marys-sykehuset i London, og kommer fra den aristokratiske familien etternavnet hans bygger på.

Lørdag ble han fotografert sammen med to av sine tre søsken, Eliza og Kitty, samt deres felles mor Victoria. Louis, hvis fulle navn er Louis Frederick John Spencer, er sønnen til Charles Spencer - som er avdøde prinsesse Dianas yngre bror.

1998: Lille Louis satt på farens skuldre i august 1998, ett år etter at prinsesse Diana - jarlens søster - døde i Paris. Foto: NTB scanpix
1998: Lille Louis satt på farens skuldre i august 1998, ett år etter at prinsesse Diana - jarlens søster - døde i Paris. Foto: NTB scanpix Vis mer

Louis' mor er Victoria Aitken, som i sin ungdom gjorde seg bemerket for sin modellkarriere. Da hun giftet seg med Charles Spencer i 1989, var faktisk prins Harry brudesvenn i bryllupet.

Aitken har tidligere hatt etternavnet Lockwood, og gjorde det altså stort som modell i sine yngre dager.

Alt var imidlertid ikke rosenrødt. Dianas bror var angivelig utro mot henne, noe som sørget for at hun fikk spiseforstyrrelser og alkoholproblemer. Det har hun tidligere uttalt seg om i et intervju med Hello Magazine.

BRYLLUP: Flere kjendiser er invitert til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Oprah Winfrey og Beckham-familien er blant flere store navn på gjestelista. Video: AP Vis mer

Da Louis var knappe tre år gammel gikk foreldrene hver til sitt, i 1997, etter å ha fått fire barn. I dag er Aitken trolig singel. Hun skilte seg fra tidligere modell Jonathan Aitken i 2009. Sammen har paret ett barn.

Det betyr at Louis, som i disse dager stjeler glansen fra brudeparet, totalt har fem søsken.

FAMILIEN: Louis (t.h.) ble i 2007 fotografert utenfor et kapell i London i forbindelse med en minnegudstjeneste, for å markere at det var ti år siden Diana døde. Foto: NTB scanpix
FAMILIEN: Louis (t.h.) ble i 2007 fotografert utenfor et kapell i London i forbindelse med en minnegudstjeneste, for å markere at det var ti år siden Diana døde. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blir jarl

24-åringen har tittelen Viscount Althorp, som kan oversettes til visegreve av Althorp. Dette er eiendommen til familien, som ble bygget i 1508 og består av hele 90 rom.

Når faren hans dør kommer Louis til å arve denne. Da blir han den 10. jarlen av Spencer, og hans fremtidige kone vil få tittelen grevinne. Teknisk sett er ikke familien kongelige, men de er aristokrater, og har vært det i flere århundrer allerede.

Familieformuen som er anslått å ligge på hele 1,5 milliarder kroner, kommer også som en del av arven etter faren. Hans søstre har derimot «bare» tittelen Lady.

KJENTE SØSTRE: I bryllupet til William og Kate i 2011, ble tre av Spencer-søstrene fotografert sammen i Westminster Abbey. Foto: NTB scanpix
KJENTE SØSTRE: I bryllupet til William og Kate i 2011, ble tre av Spencer-søstrene fotografert sammen i Westminster Abbey. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om storesøster Kitty Spencer er eldst i søskenflokken, er det Louis som arver alt. Det skyldes gamle odelsregler, der den førstefødte sønnen har all rett. Kitty har tidligere uttalt at hun egentlig ikke har noen store problemer med det.

- Generelt sett er jeg veldig for likestilling, men jeg er ganske glad for at dette blir broren min sitt ansvar. Jeg synes det er den korrekte måten å løse ting på. Jeg vil at huset skal bli i den samme familien under det samme etternavnet.

- Jeg ville ikke ha hatt det på noen annen måte, og jeg vet at han kommer til å gjøre en upåklagelig jobb, sa hun til The Telegraph i 2015.

Møtte Nicki Minaj

24-åringen har tidligere, i likhet med flere andre kongelige, studert i Sør-Afrika. Nå går han derimot på universitetet i Edinburgh, men det er ikke kjent hvilken studieretning han har gått.

I motsetning til enkelte andre i familien, er han nemlig svært privat. Han har aldri gitt et intervju, og det som vites om han kommer ofte fra familie eller venner.

Dette er imidlertid ikke første gang han har skapt overskrifter.

Da rapstjernen Nicki Minaj i 2015 publiserte et bilde sammen med Louis, skrev hun: «Sjekk ut bryllupsbildet vårt».

Hun påpekte videre at det var en ære å få visegreven på besøk, som allerede den gang skapte overskrifter på grunn av sitt utseende. Det var i London at Louis traff Minaj, som angivelig skal ha fortalt henne, trolig med et glimt i øyet, at han ville gifte seg med henne.

Saken fortsetter nedenfor.

24-åringen er etter det britisk presse erfarer fortsatt singel, men det er i hvert fall helt sikkert at han ikke er gift.

Det er derfor mange i sosiale medier som de siste dagene har sagt seg villige til å bli en av Englands nye grevinner, dersom de får gifte seg med den unge, fremtidige jarlen.

LES OGSÅ: - Funnet kjærligheten to uker etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer