Amelia og Eliza Spencer:

Dianas nieser: - Hun beskyttet oss

Amelia og Eliza Spencer innså ikke før de ble voksne hva tanten betydde for familien og verden.

NYTT INTERVJU: Eliza og Amelia Spencer snakker ut om livet med kongelig familie, og hvordan det var å ha prinsesse Diana som tante. Foto: Privat / Eliza Spencer / Instagram
NYTT INTERVJU: Eliza og Amelia Spencer snakker ut om livet med kongelig familie, og hvordan det var å ha prinsesse Diana som tante. Foto: Privat / Eliza Spencer / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De britiske tvillingene Amelia Spencer og Eliza Spencer (28) var bare tre år gamle da foreldrene, Charles Spencer (56) og Victoria Aitken (55), valgte å flytte fra London til Cape Town i 1995.

Foreldrene, som også har Kitty Spencer (30) og Louis Spencer (26) sammen, ønsket å beskytte barna mot den enorme medieoppmerksomheten som stadig var rettet mot familien.

Og det var kanskje ikke så rart. Charles Spencer er bror til avdøde prinsesse Diana, noe som altså betyr at de fire barna er prinsessens nevø og nieser.

- Vi levde ikke et liv i rampelyset i Sør-Afrika. Jeg tror ikke noen der visste noe særlig om familien min. Det var fantastisk å vokse opp i et miljø der folk bygget hverandre opp, har Kitty tidligere uttalt.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

Hun er den av barna som har tatt rampelyset med storm de siste åra, både som gjest i kongelig bryllup, men også på forsider og catwalken for kjente motehus.

Foreldrene deres skilte lag i 1997, noe som førte til at Charles Spencer flyttet tilbake til London. De siste årene har også flere i den mye omtalte Spencer-familien sakte, men sikkert tatt steget frem i offentligheten igjen.

MYE OPPMERKSOMHET: Charles Spencer med de fire barna Louis, Eliza, Kitty og Amelia i 2000. Foto: Jeremy Selwyn / Evening Standard / Rex / NTB
MYE OPPMERKSOMHET: Charles Spencer med de fire barna Louis, Eliza, Kitty og Amelia i 2000. Foto: Jeremy Selwyn / Evening Standard / Rex / NTB Vis mer

- Bare tante

Amelia og Eliza var bare fem år gamle da prinsesse Diana døde i en tragisk bilulykke i Paris den siste dagen i august 1997, men de husker fremdeles hvor god hun var med barn.

- Vi kjente henne alltid bare som tanten vår, sier Eliza i et intervju med Tatler, og legger til at i likhet med Kitty, visste heller ikke hun hvor kjent familien faktisk var.

- Da vi vokste opp i Sør-Afrika hadde jeg ingen anelse om hvor viktig hun var i verden, det skjønte jeg først da jeg ble eldre, fortsetter hun.

Eliza minnes tanten som varm, omsorgsfull og kjærlig. Tvillingene husker også da de var på tur med tanten og en fotograf kom bort til dem.

KONGELIG BRYLLUP: Amelia, Eliza og Kitty i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011. Foto: REX / Shutterstock / NTB
KONGELIG BRYLLUP: Amelia, Eliza og Kitty i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011. Foto: REX / Shutterstock / NTB Vis mer

- Det kunne naturligvis vært skremmende for oss da vi var så unge og ikke skjønte hva som foregikk. Men hun (Diana journ.anm.) gjorde det alltid til en lek, til hvem som kunne komme raskest tilbake til bilen. Det var fantastisk hvordan hun beskyttet oss på en måte så vi ikke følte oss redde.

Først i voksen alder har tvillingene innsett hva Diana betydde for både familien og verden - og omtaler hennes bortgang som et tap for alle.

Nært forhold

Om dette intervjuet betyr at vi vil få se mer til de to tvillingene i fremtiden, vites ikke, men mye kan tyde på at vi vil høre fra dem igjen veldig snart.

I fjor sommer ble nemlig Amelia fridd til av eiendomsmegleren Greg Mallet. Hun kan fortelle i intervjuet at de ikke har bestemt seg for å gifte seg i London eller Cape Town, men det som derimot kan forventes, er at hennes kongelige fettere, prins William og prins Harry, vil bli invitert.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Spencer-barna har et nært forhold til sine to kongelige fettere, men det betyr ikke at de utleverer dem i intervjuer av den grunn.

Kitty har blant annet tidligere fortalt hvorfor hun sjelden snakker om sin kongelige familie i mediene.

- Av respekt for dem så kan jeg ikke snakke om dem. Beklager. Slik har det bare alltid vært, sa hun til The Telegraph i 2016.

LES OGSÅ: - Tror ikke de har tilgitt oss helt ennå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer