GJØR DET IGJEN: Lady Kitty Spencer har den siste tida blitt et yndet objekt for tabloidpressen. Nå har hun stilt opp i en større reportasje for Marie Claire, der spesielt bildene av 27-åringen vekker oppsikt i internasjonale medier. Foto: NTB Scanpix
GJØR DET IGJEN: Lady Kitty Spencer har den siste tida blitt et yndet objekt for tabloidpressen. Nå har hun stilt opp i en større reportasje for Marie Claire, der spesielt bildene av 27-åringen vekker oppsikt i internasjonale medier. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lady Kitty Spencer:

Dianas niese vekker oppsikt igjen

Lady Kitty Spencer poserer i kontroversiell fotoshoot.

27 år gamle Lady Kitty Spencer hadde levd en relativt skjermet tilværelse, fram til hun for seks måneder siden dukket opp på catwalken under moteuka i Milano.

Mange sperret øynene opp for den britiske modellen den gang, og interessen ble ikke mindre da 27-åringen «tok en Pippa» under hertuginne Meghan og prins Harrys bryllup 19. mai.

Selv om Spencer bodde mesteparten av barndommen sin i Sør-Afrika, der «ingen» visste hvem hun var, er situasjonen nå i ferd med å bli en helt annen.

I disse dager gjør Spencer for alvor sitt inntog i rampelyset, der hun blant annet er å se i en større fotoshoot for den italienske utgaven av motemagasinet Marie Claire.

Cannabisblader

27-åringen, som er niesen til avdøde prinsesse Diana - og eldstedattera til Dianas bror, jarl Charles Spencer (54), får skryt fra flere hold etter at hun selv la ut bildene på Instagram.

På to av bildene stjeler likevel én detalj mye av oppmerksomheten. Flere har nemlig bitt seg merke i Bvlgari-smykket Spencer er iført. Kreasjonen, som har fått navnet «Happy Leaves», er ifølge merkets egen nettside inspirert av cannabisblader.

- Kitty ble raskt en yndling etter sin opptreden i prins Harrys bryllup. Den vakre ladyen likner på sin tante Diana, og får selvsagt stor oppmerksomhet i hjemlandet på grunn av dette, sier Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, og legger til:

- Kitty har gjort det stort som modell, og er nå en av motehuset Bvlgaris yndlinger. Nå har hun posert med et av Bvlgaris smykker, som er pyntet med marihuanablader,

- Sjokkerte

En rekke medier, deriblant Mirror og News, har stemplet modelloppdraget som kontroversielt. Flere setter også spørsmålstegn ved hvorvidt bildene vil skape reaksjoner i den kongelige kretsen.

- Noen briter har hengt seg opp i dette, ettersom marihuana er forbudt i England. Dette er vel verken et ungdomsopprør eller et statement for at hun er for marihuanalegalisering. Lady Kitty har nok bare forsøkt å følge trenden og gjøre jobben sin. Selv om de konservative briter hever øyenbrynene, tviler jeg på at prins Harry og resten av den yngre garde er sjokkerte, forklarer Stavseng.

Han viser videre til andre eksempler der narkotiske stoffer har skapt hodebry for det britiske kongehuset.

- Prins Harry har blitt fotografert med en joint mellom fingrene, og hertuginne Kates onkel, Gary Goldsmith, var også innblandet i en kokainskandale før niesens bryllup. Selv i Meghans familie har man et liberalt forhold til marihuana. Hennes nevø driver en hasjplantasje i USA, og tilbyr «Markle Sparkle».

- Stor oppmerksomhet

Stavseng påpeker samtidig at dersom man har en nær tilknytning til kongefamilien, bør man være forberedt på at ens valg og handlinger kan bli gjenstand for debatt.

- At Lady Kitty bærer et smykke produsert av verdens største motehus, er nok ingen stor skandale. Mote handler ofte om å sjokkere, og det er kanskje det Bvlgari forsøker seg på. De har uansett fått stor oppmerksomhet.

Det var i bryllupet til prins William og hertuginne Kate (36) at Spencer og hennes to yngre søstre først ble satt på kartet i offentligheten.

Mange ble nemlig nysgjerrige på de tre vakre blondinene som satt ved siden av hverandre i kirken under bryllupsseremonien.

SØSTRE: Lady Kitty Spencer (t.h.) sammen med søstrene Amelia (t.v.) og Eliza i bryllupet til prins William og Hertuginne Kate i 2011. Foto: NTB Scanpix
SØSTRE: Lady Kitty Spencer (t.h.) sammen med søstrene Amelia (t.v.) og Eliza i bryllupet til prins William og Hertuginne Kate i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden har den eldste i søskenflokken vært mer og mer synlig i media og i sosiale medier, og i 2015 hadde hun sitt store gjennombrudd som modell, da hun prydet forsiden av bladet Tatler.

Saken fortsetter under bildet.

LADY KITTY SPENCER: Her er modellen avbildet under en gallamiddag i Roma i sommer, arrangert av nettop Bvlgari. Foto: NTB scanpix
LADY KITTY SPENCER: Her er modellen avbildet under en gallamiddag i Roma i sommer, arrangert av nettop Bvlgari. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ung da Diana døde

I 1995 flyttet Kittys foreldre, Charles Spencer og Victoria Aitken (52), fra London til Cape Town i Sør-Afrika med henne og søsknene hennes, tvillingene Amelia (26) og Eliza (26) og broren Louis (24).

Grunnen var at de ønsket å beskytte barna fra all medieoppmerksomheten de fikk som følge av prinsesse Dianas popularitet, ifølge The Telegraph.

Lady Kitty Spencer var for øvrig bare seks år gammel da prinsesse Diana døde i en tragisk bilulykke i Paris den siste dagen i august 1997.

Hun rakk derfor ikke å skape mange minner fra opplevelser med tanta si, men de få minnene hun har, holder hun kjært.

- Jeg var så ung da Diana døde. Det er bare noen få minner, men de er spesielle og fine. Jeg er så heldig som har dem, har hun sagt i et lengre intervju med Vanity Fair.

LES OGSÅ: Dronningens unge slektning vekker oppsikt på catwalken

Oppdrar sønnen som jente

Oppdrar sønnen som jente

- Skilles ni måneder etter bryllupet

- Skilles ni måneder etter bryllupet

Ble foreldre for første gang

Ble foreldre for første gang

Disse kjendis­parene gir blaffen i aldersforskjellen

Disse kjendis­parene gir blaffen i aldersforskjellen

- Det er bare ikke passende

- Det er bare ikke passende

Nå er de gift!

Nå er de gift!

- Det var ingenting igjen av forholdet

- Det var ingenting igjen av forholdet

På innsiden av sex-kulten

På innsiden av sex-kulten

Bli med hjem til Victoria og Daniel

Bli med hjem til Victoria og Daniel

Ga fra seg førerkortet. Nå er prinsen tilbake bak rattet

Ga fra seg førerkortet. Nå er prinsen tilbake bak rattet

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255