MORSKJÆRLIGHET: Prinsesse Diana fikk aldri se prinsesse William og Harry bli voksne. Foto: AP
MORSKJÆRLIGHET: Prinsesse Diana fikk aldri se prinsesse William og Harry bli voksne. Foto: APVis mer

- Diana ville vært stolt

Prinsessens nære venn hyller William og Kate – og sier det er uendelig trist at Diana ikke fikk oppleve å bli bestemor.

SEOGHØR.NO: Hele Storbritannia gleder seg over nyheten om at prins William (31) og hertuginne Kate (31) ble foreldre for første gang.

Men i gledesrusen etter den kongelige fødselen er det også tid til ettertanke. Williams mor, prinsesse Diana, døde i en tragisk bilulykke i Paris i 1997. Hun fikk aldri oppleve å bli bestemor.

- Diana ville vært en veldig stolt mamma og bestemor. Det er uendelig trist at hun ikke får oppleve dette, har BBCs tidligere kongereporter Jennie Bond fortalt et intervju med avisa Daily Express.


Hun tror William savner sin mamma spesielt mye i disse dager.

- William føler mer på dette enn noen andre. Hans mamma har ikke hatt muligheten til å være ved hans side under de store begivenhetene i hans liv. Men han har vokst opp til å bli akkurat slik hun hadde håpet – og hun var alltid veldig stolt av ham, mener kongereporteren.

I forkant av fødselen har flere av William og Kates venner fortalt at de er sikre på at hertugparet kommer til å mestre foreldrerollen med bravur.

– Alle vennene er enige: William og Kate blir fantastiske foreldre. De er veldig avslappet og har mye omsorg for alle rundt seg. Barnet vil bli overøst med kjærlighet, har Kates barndomsvenn Jessica Hay tidligere fortalt det australske bladet New Idea.

Hay tror William og Kate vil forsøke å gi sitt barn en mest mulig normal oppvekst – slik avdøde prinsesse Diana gjorde da prins Harry og prins William vokste opp på Kensington Palace.

– William er veldig lik sin mor prinsesse Diana. Han vil være en tilstedeværende pappa, som ikke gjør seg avhengig av barnepiker under barnets oppvekst. De er begge enige om at de ikke vil ha barnepiker, sa Jessica.

Les alt om prinsefødselen i England i tirsdagens Se og Hør.

LES OGSÅ:
Sannheten bak det mystiske Diana-bildet avslørt