Prinsesse Märtha Louise:

Dette visste du neppe om Märtha Louise

Dette lurer folk flest på om kongeparets førstefødte.

JUBILANT: Prinsesse Märtha Louise i anledning hennes 50 årsdag i september 2021. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
JUBILANT: Prinsesse Märtha Louise i anledning hennes 50 årsdag i september 2021. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Det er trolig flere som drømmer eller har drømt om å være prinser og prinsesser. For Märtha Louise (50) var det virkeligheten hun ble født inn i.

Men som den førstefødte av kong Harald (85) og dronning Sonja (84) - hvorfor er ikke Märtha Louise den neste i rekken til å bli Norges dronning?

Dette, og andre ting du ikke visste at du lurte på om prinsessen får du svar på i denne saken.

Prinsesse Märtha Louise blir ikke dronning

Prinsesse Märtha Louise er født 22. september 1971.

Hun er kongen og dronningens førstefødte, og etter en endring i Grunnloven i 1990 skulle prinsessen i utgangspunktet vært arveberettiget til tronen.

Likevel, som en overgangsendring i loven, ble det bestemt at menn går foran kvinner for dem som er født før 1990. Siden prinsessen har en bror, kronprins Haakon (48), er det dermed han som er arveberettiget til tronen.

Hun er ikke «Hennes Kongelige Høyhet»

Märtha Louise hadde tidligere tiltaleformen Hennes Kongelige Høyhet, men det ga hun avkall på 1. februar 2002 fordi hun ønsket å være selvstendig næringsdrivende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer