Prinsesse Ingrid Alexandra:

Dette vet vi om den eksklusive gjestelisten

Kongelige og andre stjerner vil være til stede når prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres til helgen.

STOR DAG: Lørdag 31. august konfirmeres prinsesse Ingrid Alexandra i Slottskapellet. Det er ventet en haug av gjester, blant andre mennesker som har hatt mye å si i livet hennes. Foto: NTB scanpix
STOR DAG: Lørdag 31. august konfirmeres prinsesse Ingrid Alexandra i Slottskapellet. Det er ventet en haug av gjester, blant andre mennesker som har hatt mye å si i livet hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende lørdag trer prinsesse Ingrid Alexandra (15) inn i «de voksnes rekker», når hun endelig står som konfirmant. I kongehuset er tradisjonen for konfirmasjoner lang, og siden hun er landets tronarving, må hun gjøre dette kristelig.

Prinsessen har fulgt undervisningen i Asker menighet, men skal konfirmere seg alene i Slottskapellet. Det blir biskop Kari Veiteberg (58) som forretter seremonien, og det er ventet at publikum vil utgjøre en av de mer eksklusive samlingene av høytstående mennesker på norsk jord på lenge.

Kongehuset har foreløpig ikke kommet med noen offisiell gjesteliste, men et par drypp har begynt å sile ut fra inn- og utland. Nylig bekreftet blant andre kronprinsesse Victoria av Sverige (42), konfirmantens gudmor, at hun tar turen for å delta i seremonien.

AVSLAPPENDE: Kronprins-familien koser seg på badeferie ved vannkanten i Ibiza. Foto: NTB Scanpix/Splash Vis mer

Skandinaviske bånd

Den svenske kronprinsessen har hele 18 gudbarn i diverse kongehus, men har et ekstra spesielt bånd til vår egen tronarving. Begge skal på sikt bli regenter, og det er derfor viktig at de har et tett og godt bånd til hverandre. I tillegg er de to i fjern slekt, samt at den svenske kronprinsessen er god venn med konfirmantens far - kronprins Haakon.

Det er ikke kjent om andre medlemmer av kongehuset til «söta bror» tar turen, men det hadde ikke vært overraskende. Det kan hende at kronprinsessen tar med både mann og barn til den store feiringen.

DÅP: Da prinsesse Ingrid Alexandra ble døpt i Slottskapellet i 2004, var kronprinsesse Victoria en selvskreven gjest. Foto: NTB Scanpix
DÅP: Da prinsesse Ingrid Alexandra ble døpt i Slottskapellet i 2004, var kronprinsesse Victoria en selvskreven gjest. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Danskene har besluttet å sende flere representanter til konfirmasjonen. Det forteller Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør.

- Tradisjonelt sett er det jo de nærmeste som inviteres i konfirmasjon, og så også i kongelige kretser. Familie, venner og selvsagt faddere. Prinsessens faddere er foruten kong Harald (82), prinsesse Märtha Louise (47) og Marit Tjessem, og representanter for tre andre kongehus, forklarer hun, og fortsetter:

- Kronprins Frederik (51) av Danmark, kronprinsesse Victoria av Sverige og kong Felipe (51) av Spania er alle faddere. Danskenes kronprins Frederik tar med seg kona, kronprinsesse Mary (47), og deres eldste sønn, prins Christian (13), til Norge.

At parets sønn blir med på turen, mener Vagle symboliserer et tett bånd mellom de to kongehusene.

Saken fortsetter nedenfor.

KOMMER: Det danske kronprinsparet kommer i konfirmasjonen, og med seg tar de prins Christian - som har blitt hele 13 år. Her er de fotografert i 2011, da prinsen begynte på skolen. Foto: NTB scanpix
KOMMER: Det danske kronprinsparet kommer i konfirmasjonen, og med seg tar de prins Christian - som har blitt hele 13 år. Her er de fotografert i 2011, da prinsen begynte på skolen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Dronning Margrethe (79) er en av dronning Sonjas (82) beste venninner, og da kronprins Haakon giftet seg, var det med kronprins Frederik som forlover. En vakker dag skal sannsynligvis Ingrid og Christian regjere samtidig i to naboland, og vil naturlig nok ha mye med hverandre å gjøre. Derfor har også familiene sørget for at de har blitt godt kjent fra de var små, forteller hun.

Det er ikke kjent om det spanske kongehuset sender representanter, men Vagle blir ikke overrasket om det er tilfellet.

Saken fortsetter nedenfor.

BURSDAGSBARN: Mandag 21. januar 2019 fylte arveprinsessen 15 år. Se hvor mye prinsesse Ingrid Alexandra har forandret seg siden hun var liten! Vis mer

- Ari og Durek kan komme

Fra den norske familien er det også ventet flere gjester. Fadder Märtha Louise tar selvsagt turen, og det er ventet at hun tar med de tre døtrene. De har alle tette bånd, og har tilbrakt mye tid sammen i oppveksten.

Hvorvidt prinsessens nye kjæreste, den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44), kommer, vites derimot ikke.

I VARMEN: Durek Verrett har allerede blitt inkludert i en rekke aktiviteter med svigerfamilien, og blir trolig å se førstkommende lørdag. Foto: NTB scanpix
I VARMEN: Durek Verrett har allerede blitt inkludert i en rekke aktiviteter med svigerfamilien, og blir trolig å se førstkommende lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Men jeg blir ikke overrasket om han gjør det. Han har vært invitert til både 17. mai-lunsj på slottet, og familieferie på Mågerø - så det er liten tvil om at han er inne i varmen hos familien, forklarer Vagle, og fortsetter:

- Jeg vet heller ikke om Ari Behn (46) er invitert, da gjestelisten ikke er offentliggjort ennå, men han har jo vært en del av prinsessens liv siden hun kom til verden, så det ville ikke vært unaturlig, mener hun.

Saken fortsetter nedenfor.

KANSKJE: Eksperten tror det er mulig at Ari Behn dukker opp. Han var tross alt gift med konfirmantens tante i 14 år. Foto: NTB scanpix
KANSKJE: Eksperten tror det er mulig at Ari Behn dukker opp. Han var tross alt gift med konfirmantens tante i 14 år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Konfirmantens søsken er også selvskrevne gjester. Eksperten tror også at eldstemann, Marius Borg Høiby, tar med seg modellkjæresten Juliane Snekkestad. De to er samboere nå, og har gått inn i livet som voksne sammen.

- Brødrene Marius og Sverre Magnus er selvsagt der, og det samme med onkler, tanter og søskenbarn fra morssiden. Marius' kjæreste har vært en del av familien en stund nå, så jeg vil tro hun også kommer, spekulerer hun, og fortsetter:

Se dette innlegget på Instagram

❤️

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

- Kronprinsfamilien har en stor venneskare, og mange har jevngamle barn. Jeg vil tro mange av disse kommer, spesielt de som har fulgt prinsessen tett i oppveksten.

Kongehuset, ved kommunikasjonssjef Guri Varpe, ønsker ikke å uttale seg om gjestelisten.

Byttet skole

Ingrid Alexandra er altså på full fart inn i de voksnes rekker. 15-åringen har den siste tiden fulgt konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, under ledelse av prost Tor Øystein Vaaland.

Konfirmasjonsgudstjenesten i Slottskapellet 31. august vil begynne klokken 12:00.

Prinsessen går nå siste året på ungdomsskolen, og i mai i år ble det kjent at prinsessen skal fullføre det siste året av grunnskolen på Uranienborg skole i Oslo.

Her startet hun nylig i 10. klasse, etter å ha gått de siste årene på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua. Før det var 15-åringen elev ved Jansløkka skole i Asker.

Enn så lenge lever prinsessen et liv tilnærmet likt ungdommer flest. Skolearbeid står i fokus, og på fritiden liker hun å stå på ski og driver med kickboksing. Hun deler også resten av familiens glede over vannsport og ski.

Vis mer

Men i tillegg hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene, en forpliktelse hun ikke kan dele med sine venner og klassekamerater. En dag skal hun bli landets kronprinsesse og deretter monark.

Hun har ifølge kongehuseksperten begynt i dronninglære for lengst, og får stadig flere offisielle oppdrag etter hvert som hun blir eldre.

LES OGSÅ: Deler detaljer om bryllupsplanleggingen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer