Meghan og Harrys bryllup:

Dette var prins Harrys helt spesielle gjest

Harrys gode venn Mutsu Potsane var en av de 2640 heldige gjestene som fikk være vitne til bryllupet på nært hold.

SPESIELL GJEST: Da prins Harry møtte Mutsu Potsana for første gang var Mutsu bare seks år gammel. 14 år senere ble Mutsu gjenforent i prinsens bryllup. Foto: NTB Scanpix
SPESIELL GJEST: Da prins Harry møtte Mutsu Potsana for første gang var Mutsu bare seks år gammel. 14 år senere ble Mutsu gjenforent i prinsens bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19. mai ble hele verden vitne til det som kan regnes å være et av de mest historiske bryllupene i moderne tid, da prins Harry (33) og den tidligere skuespillerstjernen Meghan Markle (36) ga hverandre sine «ja».

En av de heldige som ble invitert for å se den store begivenheten var Mutsu Potsane (18), en helt spesiell venn av prins Harry.

Møttes i Afrika

I 2006 var den britiske prinsen på besøk hos prins Seeiso av Lesotho, et land i det sørlige Afrika.

Under oppholdet var blant annet prinsen med på å bygge et barnehjem for barn rammet av blant annet hiv og aids.

GODE VENNER: Siden 2004 har Prins Harry Mutso beholdt et godt vennskap. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Siden 2004 har Prins Harry Mutso beholdt et godt vennskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under sitt flere uker lange opphold i Lesotho møtte prins Harry på flere mennesker som har betydd mye for ham i senere tid, men det var spesielt den foreldreløse gutten Mutsu prinsen knyttet et ekstra sterkt bånd med, ifølge The Telegraph og Daily Mail.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

Gode venner

Den gang var Mutsu bare åtte år gammel, men til tross for aldersforskjellen utviklet de et varmt vennskap som de har holdt i årene etter.

GJENFORENT: I 2006 ble den bristiske prinsen og hans gode venn Mutsu gjenforent da prinsen dra tilbake til barnehjemmet i Lesotho. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENT: I 2006 ble den bristiske prinsen og hans gode venn Mutsu gjenforent da prinsen dra tilbake til barnehjemmet i Lesotho. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2016 var prinsen tilbake til den afrikanske byen der Mutsu bor, og de gode vennene fikk en gjenforenelse de sent vil glemme.

- Det er så godt å se at han er så glad, skal prinsen ha uttalt.

Første gjesten

Ifølge flere utenlandske medier, deriblant Daily Mail, skal Mutsu ha vært en av de første til å motta en invitasjon til det kongelige bryllupet. Han skal også ha vært den første til å gratulere det nygifte paret.

HOLDT KONTAKT: Etter møte med Mutsu i 2004 har prinsen holdt god kontakt med gutten som i dag er 18 år gammel. Foto: NTB Scanpix
HOLDT KONTAKT: Etter møte med Mutsu i 2004 har prinsen holdt god kontakt med gutten som i dag er 18 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mutsu er litt sjenert nå, men han klarer seg veldig bra. Han fullfører snart skolen, uttalte formannen i organisasjonen som prins Harry jobbet for i Lesotho, Johnny Hornby, til Daily Mail.

Inviterte ekskjærestene

Mutsu er imidlertid ikke den eneste personen på den mye omtalte gjestelisten som har fått oppmerksomhet i mediene.

I forkant av bryllupet ble det spekulert voldsomt i om ekskjærestene til Harry, Chelsy Davy (32) og Cressida Bonas (29), ville dukke opp i bryllupet.

Da de lørdag ankom St. George's Chapel fikk de blekket i avisene rundt om i verden til å sprute.

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, samt Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng mente at det slettes ikke var så unaturlig at Davy og Bonas var til stede.

- Jeg tror faktisk at de to eksene er invitert rett og slett fordi prins Harry har beholdt vennskapet med dem begge - og jeg er jo helt sikker på at Meghan også har godtatt dette, fordi hun er så trygg på kjæresten, fortalte Totland til Se og Hør.

Ifølge Stavseng er både Chelsy og Cressida fortsatt en del av Harrys omgangskrets, noe som gjorde det naturlig at de var invitert til bryllupet.

- Cressida og Chelsy har vist sin lojalitet ovenfor Harry ved å holde tett om forholdet, selv etter at de respektive forholdene tok slutt, fortalte Stavseng til og fortsatte:

- Jeg synes det er på sin plass å vise raushet overfor ekser. Bitterhet er aldri en bra ting. Ikke minst er det raust av Meghan å godta dette. Men hun hadde kanskje ikke noe valg? Meghans første ektemann, Trevor, var imidlertid ikke invitert i bryllupet. Der satte Meghan foten ned.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: Derfor droppet Diana designeren etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer