Kronprinsfamilien:

- Dette var nok min beste kamp noensinne

Kronprinsfamilien inviterte til vennskapskamp for femte året på rad.

FOTBALLKAMP: Trener Jan Åge Fjørtoft fikk to gule kort da kronprinsfamilien inviterte Nordstrand Allsport til kamp mandag ettermiddag. Video: Henriette Eilertsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tradisjon tro inviterte kronprinsfamilien mandag til den årlige vennskapskampen i fotball hjemme på Skaugum.

I motsetning til fjorårets kamp, hvor de ble møtt med strålende sol, ble kampen derimot startet i gråvær i dag.

Kronprinsfamilien hadde i i likhet med tidligere år sanket inn forsterkninger til laget sitt. I år med tidligere fotballspiller Hege Riise og Guro Reiten fra det norske landslaget i fotball.

Jan Åge Fjørtoft var tilbake som lagleder, mens Arne Scheie stilte som engasjert kommentator.

Kampene på Skaugum Stadion er et samarbeid mellom kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund, og i år møtte kronprinsfamilien Nordstrand Allsport.

Både kronprins Haakon (44), kronprinsesse Mette-Marit (44), prins Sverre Magnus (12) og prinsesse Ingrid Alexandra (14) deltok under fotballkampen.

Saken fortsetter nedenfor.

TRIKSET: Kronprins Haakon imponerte på fotballbanen, og fikk full jubel fra publikum da han viste frem noen triks med fotballen. Foto: Andreas Fadum
TRIKSET: Kronprins Haakon imponerte på fotballbanen, og fikk full jubel fra publikum da han viste frem noen triks med fotballen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
IMPONERTE: Kronprinsesse Mette-Marit scoret to mål under kampen, og mener selv at dette er hennes beste kamp hittil. Foto: Andreas Fadum
IMPONERTE: Kronprinsesse Mette-Marit scoret to mål under kampen, og mener selv at dette er hennes beste kamp hittil. Foto: Andreas Fadum Vis mer
AKTIV: Prinsesse Ingrid Alexandra deltok også under årets kamp. Foto: Andreas Fadum
AKTIV: Prinsesse Ingrid Alexandra deltok også under årets kamp. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- En utfordrning

Før pause var det Nordstrand Allsport som var i ledelsen, og de fortsatte suksessen videre ut i andre omgang. Resultatet ble til slutt 8-7 til Nordstrand.

Det var kronprinsessen som var kaptein på hjemmelaget, og hun sto også for å score hele to mål.

- Dette var nok min beste kamp noensinne, sa kronprinsessen etter kampen.

Saken fortsetter nedenfor.

FORNØYD GJENG: I år var det Nordstrand Allsport som var invitert til Skaugum for å delta på årets vennskapskamp mot kronprinsfamilien. Foto: Andreas Fadum
FORNØYD GJENG: I år var det Nordstrand Allsport som var invitert til Skaugum for å delta på årets vennskapskamp mot kronprinsfamilien. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Lagleder Jan Åge Fjørtoft fikk to gule kort, noe som er første gang under de årlige kampene, ifølge kommentator Arne Scheie.

Se video øverst i saken!

- Vi har en utfordring med spillende trener-konseptet, så vi får vi gå litt i tenkeboksen med det. Vi får snakke litt med sportssjefen og finne ut om det er noe vi skal videreføre, fortalte en lattermild kronprins Haakon til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

FORNØYD: Hjemmelagets kaptein, kronprinsesse Mette-Marit, scorte to mål under mandagens vennskapskamp mot Nordstrand Allsport. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

Selv om det ikke ble seier for hjemmelaget i år, la ikke kronprinsparet skjul på at det ble en fortjent seier for Nordstrand Allsport.

Overfor Se og Hør fortalte kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon at de setter stor pris på de årlige samlingene.

- Det er ikke så ofte vi spiller fotball når vi har fri, men vi spiller av og til, delte de.

Vant kampen

I fjor stakk hjemmelaget fra Skaugum av med seieren for første gang. Med ledelse og motivasjon fra lagleder Fjørtoft, ifølge kronprinsen, klarte hjemmelaget å sikre seg seieren. Resultatet ble til slutt 6-5 til hjemmelaget.

- Vi vant i fjor, og det reddet trenerjobben min, sa Fjørtoft da han ønsket velkommen til dagens kamp.

Det var ingen tvil om at det var et stolt kronprinspar som stakk av med seieren den gang.

- Det var tøft! fortalte kronprins Haakon etter at kampen var unnagjort.

- Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til laget, dette er jo det første året vi på Skaugum-laget vinner! Det må vi være veldig fornøyde med, la kronprinsesse Mette-Marit til.

Saken fortsetter nedenfor.

Hun passet også på å gi en del av æren for seieren til «lagvenninnene» Caroline Graham Hansen og Ingvild Isaksen, som jo er proffe fotballspillere:

- Vi hadde ikke klart oss uten dem, for å si det sånn! Vi er veldig fornøyde! Det er jo gøy da, at det er når vi får hjelp av alle disse jentene at vi virkelig slo til og greide å vinne.

Det var i 2014 den royale fotballkampen ble arrangert for første gang. Den gang spilte Mette-Marit og resten av laget mot Røa Unified – et fotballag bestående av utviklingshemmede.

LES OGSÅ: - Det er så norsk som det går an å få det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer