Kronprinsesse Mette-Marit:

Dette synes hun om sønnens stunt

Prins Sverre Magnus stjal oppmerksomheten på slottsbalkongen i 2017. Dette sier Mette-Marit om stuntet.

SKIKKELIG SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Vis mer
Publisert

Skøyerprinsen Sverre Magnus (15) klarte ikke å la være da han og resten av kongefamilien skulle vinke til det norske folk fra slottsbalkongen i mai 2017.

Dronning Sonja (83) og kong Harald (84) hadde feiret sine 80-årsdager på staselig vis med rojale gjester fra kongehus i hele Europa, men det var prinsens «dabbing» som stjal overskriftene.

«Dab» er en slags dansebevegelse som kommer fra hip-hop, der man gjentatte ganger dypper hodet i armkroken samtidig som den motsatte armen strekkes strakt opp og ut til siden.

Sverre Magnus' armbevegelser gikk viralt, og ble også omtalt i en rekke store internasjonale medier som Daily Mail, Cosmopolitan og E! Online. Prinsen var bare elleve år den gang, og mange synes nok det var gøy at han brøt med den ellers så strenge kongelige etiketten.

Da kronprinsesse Mette-Marit (47) gjestet podkasten «The Kåss Furuseths» for noen uker siden, fikk hun spørsmål av programleder Else Kåss Furuseth (40) om hun likte sønnens stunt.

FEIRING: Kongeparet inviterte til stor feiring i mai 2017, i anledning deres 80-årsdager. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
FEIRING: Kongeparet inviterte til stor feiring i mai 2017, i anledning deres 80-årsdager. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer

- Da Magnus dabbet? Altså, jeg fikk ikke latterkrampe … eller jo, jeg tror jeg begynte å le, men jeg ble mer stresset av det, forteller hun åpenhjertig.

- Stresset

Årsaken til at kronprinsessen ble en smule stresset av stuntet, var at hun var redd for at sønnen skulle gjøre det flere ganger dersom mottakelsen var god.

Noe den var.

- Det er tull at vi ikke lo, for vi lo faktisk veldig. Men jeg var så redd for at han skulle få den oppmerksomheten, og skjønne at det var noe gøy han gjorde, og så gjøre det igjen neste gang. Få feil type oppmerksomhet. Som mor var jeg mer bekymret for hvor det skulle føre han hen. Men det var jo veldig morsomt, det var det ingen tvil om, sier Mette-Marit i podkasten.

MOR OG FAR: Kronprinsesse Mette-Marit vedgår at hun lo godt av sønnens artige påfunn, selv om hun også ble en smule stresset. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
MOR OG FAR: Kronprinsesse Mette-Marit vedgår at hun lo godt av sønnens artige påfunn, selv om hun også ble en smule stresset. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer

Kongeparets store feiring ble markert med gallamiddag, taler og bursdagssang, men det var utvilsomt prinsens ablegøyer som stjal oppmerksomheten.

- Trygg på seg selv

At slottsbalkongen var stappfull av kongeligheter fra hele Europa, så ikke den daværende elleveåringen ut til å bry seg nevneverdig om - noe Se og Hørs kongehusekspert påpekte den gang.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

- Prins Sverre Magnus har som regel alltid gjort små skøyerstreker når han har vært sammen med kongefamilien. Det er lett å se at prinsen er trygg på seg selv og har et godt forhold til sine søsken og kusiner, uttalte Anders Johan Stavseng.

Prinsen har tidligere bevist at offisielle oppdrag kanskje kan bli litt langtekkelige til tider, og har både gjespet og lagd grimaser for fotografene.

Stavseng mente imidlertid at det ikke gjør noe at prinsen viser at han har en humoristisk sans.

KONTRAST: Kronprins Haakon har hatt et virtuelt møte med flyktninger fra Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. - Det er en enorm kontrast til hvordan vi lever her, sier han. Reporter: Martine Johansen Video: Det Kongelige Hoff Vis mer

- Han har tydeligvis arvet sin bestefars gode humør. Magnus - som han kalles innad i familien – har også vokst mye det siste året, og fremstår nå som mer voksen, spesielt når han er iført dress og slips, sa kongehuseksperten.

LES OGSÅ: - Veldig tøft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer