Dronning Elizabeth:

Dette skjer nå

Mye vil forandre seg, nå som dronning Elizabeth er død.

SYK: Dronningens helsetilstand er sviktende, og familien har reist for å være ved hennes side. Foto: Joe Giddens/ Pool via REUTERS/NTB
SYK: Dronningens helsetilstand er sviktende, og familien har reist for å være ved hennes side. Foto: Joe Giddens/ Pool via REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag delte Buckingham Palace en pressemelding der det ble uttrykt bekymring for dronning Elizabeths (96) helse. Der kom det frem at legene anbefalte medisinsk overvåking.

Timer senere kunngjorde Buckingham Palace at dronningen er død.

Dronningens sønn og nå konge, Charles (73) og hans tre søsken var ved sin mors side på Balmoral torsdag ettermiddag. Også Charles kone og nå dronning, Camilla (75), samt den avdøde dronningens barnebarn prins William (40) og prins Harry (37) ankom Balmoral. Det er ikke kjent om de var til stede da dronningen sovnet inn.

Dette skjer

Alvorlighetsgraden av dronningens tilstand var lenge ukjent, men man visste at hun har vært syk over en lengre periode. Kongehusekspert Caroline Vagle uttalte torsdag ettermiddag at situasjonen er bekymringsfull.

Og bekymringen har vist seg å være av god grunn. Men hva skjer nå, og hvordan gikk man fram da dronningen gikk bort?

I fjor høst fikk blant andre The Guardian tilgang på viktige dokumenter knyttet til dronning Elizabeths bortgang. Dokumentene har kodenavn «Operation London Bridge» - i tråd med at kodeordet for dronningens bortgang er «London Bridge er nede».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.