Dronning Elizabeth er død:

Dette skjer med hundene

Dronningen etterlater seg flere firbeinte.

FAMILIE: Dronning Elizabeth omtalte hundene sine som familie. Her tar de del i familieportrettet sammen med resten av familien i anledning prins Edwards 21-årsdag i 1985. Foto: Illustrated London News/Shutterstock/NTB
FAMILIE: Dronning Elizabeth omtalte hundene sine som familie. Her tar de del i familieportrettet sammen med resten av familien i anledning prins Edwards 21-årsdag i 1985. Foto: Illustrated London News/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeth gikk i går ettermiddag bort, 96 år gammel. Verdens lengstsittende monark etterlater seg fire barn, åtte barnebarn og 12 oldebarn.

I tillegg står flere firebeinte igjen uten eier.

Hundeglad monark

Dronningen har gjennom hele livet hatt stor glede av hundene sine. Hun har eid en rekke corgies, men er også kjent for å ha avlet en kryssrase av corgie og dachshund - en dorgie. Hunden ble til etter en idé om å krysse sin corgie med prinsesse Margarets dachshund Pipkin en gang i tiden, skriver CountryLiving.

HUNDEELSKER: En ung prinsesse Elizabeth med familie-corgien i 1936. Foto: Historia/REX/NTB
HUNDEELSKER: En ung prinsesse Elizabeth med familie-corgien i 1936. Foto: Historia/REX/NTB Vis mer

Dronning Elizabeth har også hatt glede av en cocker spaniel. Til sammen antas det at dronning Elizabeth eide over 30 hunder i løpet av sitt voksne liv.

Det er fredag lagt ned blomster og kranser utenfor porten ved Balmoral-slottet. Se og Hørs reporter er på stedet, og kan fortelle at det blant annet er lagt med en oppsats formet som nettopp en corgie.

CORGIE: Denne oppsatsen står plassert utenfor porten til Balmoral-slottet. Foto: Emma Cecilia Eriksson
CORGIE: Denne oppsatsen står plassert utenfor porten til Balmoral-slottet. Foto: Emma Cecilia Eriksson Vis mer

Det er noe uenighet om det eksakte antallet hunder dronningen hadde da hun døde. Det man vet er at hun frem til slutten av 2020 ble holdt med selskap av de to hundene Candy og Vulcan. Sistnevnte døde imidlertid rett før jul det samme året.

I ettertid har hun likevel fått selskap av flere firbeinte, som alle skal ha vært gitt i gave, ifølge BBC. Kanalen skriver at dronningen blant annet eide de to unghundene Muick og Sandy.

Ved inngangen av 2022 skal hun også ha fått en cocker spaniel-valp ved navn Lissy, ifølge Mirror. Denne hunden er oppkalt etter dronningen selv.

GODE VENNER: Dronningen avbildet med hunden Candy tidligere i år. Foto: Steve Parsons/POOL/AFP/NTB
GODE VENNER: Dronningen avbildet med hunden Candy tidligere i år. Foto: Steve Parsons/POOL/AFP/NTB Vis mer

Hva skjer nå?

Det kan altså se ut til at dronningen i hvert fall etterlater seg fire hunder. Hva som skjer med hundene nå som dronningen har gått bort, er ikke offentlig kjent.

Ingrid Seward, forfatter og en av Storbritannias kongehuseksperter, tror hundene vil forbli innad i familien.

FØLGER ETTER: Dronningens hunder fulgte ofte med. Her spretter de ut fra flyet på Heathrow-flyplassen i London. Foto: REX / NTB
FØLGER ETTER: Dronningens hunder fulgte ofte med. Her spretter de ut fra flyet på Heathrow-flyplassen i London. Foto: REX / NTB Vis mer

- Jeg ser for meg at hundene blir tatt vare på av familien, trolig prins Andrew (62), siden han er den som ga dem til henne. De er ganske unge, corgien og dorgien (Muick og Sandy, journ.anm.), har hun fortalt til Newsweek.

GÅTT BORT: Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Slik var hennes liv. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Forfatteren bak boken «All The Queen's Corgis» Penny Junor har tidligere spekulert rundt om hundene blir overlatt til dronningens næreste arbeidere, deriblant hennes betrodde stylist, assistent og høyre hånd, Angela Kelly, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: - Meghan ikke invitert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer