Hertuginne Meghan og prins Harry:

Dette skal sønnen hete

Avslører det «alle» har ventet på.

NYBAKTE FORELDRE: Mandag ble hertuginne Meghan og prins Harry foreldre til en liten gutt. Onsdag avslører de navnet. Foto: NTB Scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Mandag ble hertuginne Meghan og prins Harry foreldre til en liten gutt. Onsdag avslører de navnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag kunne hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) dele den gledelige nyheten om at de hadde blitt foreldre for første gang, til en liten gutt.

Hertugparets sønn kom til verden tidlig på morgenen samme dag, og den stolte faren kunne i etterkant av fødselen fortelle at alt sto bra til med mor og barn, og at «den lille krabaten er til å dø for».

Onsdag ettermiddag viste paret fram sin nyfødte sønn for første gang, og verden fikk med det se det første glimtet av den britiske kongefamiliens nyeste medlem.

Nå er også den lilles navn annonsert, og hertugparet har gitt sønnen navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Babynavnet ble avslørt i et innlegg på hertugparets Instagram-profil, der de har delt et bilde av familien på tre sammen med dronning Elizabeth, prins Philip og Meghans mor, Doria Ragland.

- Hertugparet av Sussex er stolte over å annonsere at de har gitt sønnen sin navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor, skriver de, og legger til at bildet er tatt under det første møtet mellom dronningen og den lille gutten.

- Som en drøm

Hertugparets sønn er det fjerde barnebarnet til prins Charles (70), og det åttende oldebarnet til dronning Elizabeth (93). Han er nummer sju i rekken til å arve den britiske tronen - like bak sin far, men vil trolig ikke få noen prinsetittel.

Mens prins Harrys bror, prins William (36), og hans kone, hertuginne Kate (37), er trebarnsforeldre, er dette Meghan og Harrys første barn. Å bli mor opplevde hertuginne Meghan som «magisk».

- Det er magisk, og ganske flott, og nå har jeg verdens to beste karer her, så jeg er skikkelig lykkelig, sa hun til det oppmøtte pressekorpset i Windsor Castle da de første bildene av sønnen ble tatt onsdag.

- Han har det søteste temperamentet. Han er så rolig. Han har vært som en drøm, så det har vært noen spesielle dager, la hun til, før Harry fulgte opp:

- Alle sier at babyer endrer seg masse på to uker. Utseendet hans endrer seg hver dag. Det er skikkelig flott. Vi er glade for å ha denne lille lykkeklumpen her.

Saken fortsetter nedenfor.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fødte en sønn tirsdag 7. mai. Video: AP DV Vis mer

Diana-hyllest

Det var de nybakte foreldrenes aller nærmeste som fikk vite om babynyheten først. Slik den kongelige tradisjonen er, skal dronning Elizabeth være den første i rekken, i tillegg til barnets bestefar, prins Charles, og hans kone Camilla (71), samt prins William og hertuginne Kate.

I pressemeldingen fra det britiske kongehuset mandag, kom det også fram at Meghan og Harry valgte å inkludere prins Harrys mor, avdøde prinsesse Diana, sine søsken blant dem som fikk vite om fødselen aller først.

Der sto det at både Lady Jane Fellowes (62), Lady Sarah McCorquodale (64) og Earl Spencer (54) var «informert og overlykkelige over nyheten».

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997, da Harry var 12 år gammel. Den britiske prinsen har aldri lagt skjul på hvordan morens bortgang har preget livet hans, og snakket blant annet om den tragiske hendelsen i 2016.

Foruten prinsens aller nærmeste, er også Doria Ragland (62), hertuginne Meghans mor, overlykkelig etter fødselen.

LES OGSÅ: Marion Ravn: - Jeg sto på bar bakke etter bruddet

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer