Harry og Meghan:

Dette skal Harry og Meghan gjøre før de trekker seg tilbake

Hertugparet har kun seks offisielle oppdrag til som kongelige.

<strong>TRER TILBAKE:</strong> Hertugparet befinner seg for tiden i Canada. Neste måned reiser de derimot tilbake til Storbritannia igjen. Foto: NTB Scanpix
TRER TILBAKE: Hertugparet befinner seg for tiden i Canada. Neste måned reiser de derimot tilbake til Storbritannia igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av januar kom den overraskende nyheten om at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ønsket å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Det innebærer at ekteparet vil miste både apanasje og titler.

Nå er hertugparets siste opptredener på vegne av det britiske kongehuset avslørt.

Ifølge Harry og Meghans talsperson har de seks offisielle oppdrag i Storbritannia foran seg før de trer tilbake den 31. mars, melder Sky News onsdag.

Harry skal blant annet i opptak med rockestjernen Jon Bon Jovi og The Invictus Games Choir i slutten av denne måneden, mens Meghan vil være til stede for å markere den internasjonale kvinnedagen 8. mars.

Andre oppdrag inkluderer prisutdelingen Endeavour Fund Awards, åpningen av Silverstone Experience og Mountbatten Music Festival, ifølge nettstedet.

Deres siste offisielle opptreden vil være sammen med resten av kongefamilien under Commonwealth Service i Westminster Abbey den 9. mars.

Harry ventes også å delta på London Marathon som støttespiller i april.

I mai vil duoen vil være til stede under Invictus Games, et sportsarrangement for sårede soldater grunnlagt av prins Harry, men da ikke i kongelig tjeneste.

Parets talsperson forteller videre at en 12 måneders overgangsperiode trer i kraft 31. mars, noe som betyr at deres kontor ved Buckingham Palace stenges 1. april.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

«Harry talte i USA»

I midten av januar dro Harry til Canada, hvor Meghan og sønnen Archie (9 md.) allerede befant seg. Her har de stort sett tilbrakt tiden sin siden. Men i begynnelsen av denne måneden ble det kjent at ekteparet skal være på husjakt i Los Angeles.

Torsdag 6. februar gjorde de to sin første offentlige opptreden i USA etter at de forlot det britiske kongehuset.

Da dukket nemlig ekteparet opp i Florida hvor de deltok på et privat JPMorgan AIS (Alternative Investment Summit) event på det eksklusive 1 Hotel i South Beach.

- Det er veldig hysj, hysj, og mye sikkerhet rundt det hele, fortalte en kilde, som også hevdet at Harry snakket til forsamlingen, til Page Six.

Dagen etter tvitret Harper’s Bazaars kongereporter Omid Scobie følgende:

- En kilde bekrefter at prins Harry og hertuginne Meghan reiste til Miami i går for å delta på et privat JPMorgan-event. Kun Harry talte til gjestene.

Ifølge People har familien på tre den siste tiden bodd i en mansion til 14 millioner dollar på Vancouver Island i Canada, hvor de nyter naturskjønne omgivelser.

- De liker å leve et rolig liv. De går lange turer, gjør yoga og Meghan lager mat. De er skikkelig hjemmekjære og elsker å kose seg med Archie og hundene, forteller en venn nær paret til nettstedet.

- Planlegger å flytte til LA

Oppholdet i Canada skal derimot kun være midlertidig hvis vi skal tro kilder E! News har snakket med.

Når sommeren kommer ønsker de tilsynelatende å forflytte seg til solfylte California, og Meghans hjemby, Los Angeles.

Paret skal allerede ha begynt å se etter hus på internett, og er i gang med en intervjuprosess for å finne sikkerhetsvakter. Meghan og Harry skal også ha kontaktet folk i LA., og gitt beskjed om at de gjerne vil ha et sikkerhetsteam med lokale ansatte.

- De håper på å finne noe som kan utfylle deres krav og behov, utdypet en kilde til nettstedet tidligere denne uken.

Meghan har visstnok spesifikke kriterier for California-hjemmet. Hun ønsker å være i stand til å være vertinne for venner og holde selskap, og samtidig ha muligheten til å utføre jobbmøter hjemme.

- Det er noen av kravene som er viktig for henne, skal kilden ha uttalt.

Da dronning Elizabeth kom med sin første uttalelse etter at Meghan og Harry trakk seg tilbake, fortalte hun at hertugparet ville bo delvis i Canada, og delvis i Storbritannia i en overgangsperiode.

Hertugparet var litt mer vage i sin opprinnelige uttalelse angående bosituasjonen.

- Vi planlegger å balansere tiden mellom Storbritannia og Nord-Amerika, og vil fortsette med å overholde vår plikt overfor dronningen, fortalte de blant annet i uttalelsen i starten av januar.

Det er allerede blitt spekulert på at hertugparet kommer til å ende opp i Los Angeles etter hvert. Det er i så fall kanskje ikke så overraskede, ettersom Meghan har en spesiell tilknytning til den populære storbyen.

Hun er både født og oppvokst i Los Angeles, og tilbrakte mange år der før hun flyttet til Toronto for innspillingen av «Suits».

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Utnytter Dianas død for millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer