Prins Felix:

Dette skal han gjøre nå

Den danske prinsen sluttet i militærutdannelsen etter én måned. Nå har han lagt nye planer.

NY HVERDAG: Danskenes prins Felix skulle etter planen ta en millitærutdannelse dette året. Slik ble det ikke. Foto: Christophersen / SIPA / Shutterstock / NTB
NY HVERDAG: Danskenes prins Felix skulle etter planen ta en millitærutdannelse dette året. Slik ble det ikke. Foto: Christophersen / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I august begynte prins Felix (19) en utdannelse ved Hørens offisersskole. Planen var ett år ved skolen, før han skulle ta et annet år ved Hærens regimenter for å bli delingsfører.

Slik ble det derimot ikke. Én måned etter oppstart kunngjorde det danske kongehuset i en pressemelding at prinsen hadde avsluttet utdanningen.

Tre måneder senere har en ny dør åpnet seg for prinsen.

Har fått jobb

I Danmark er det nesten forventet at mannlige medlemmer av kongefamilien tar en militærutdannelse.

Prins Felix' far, prins Joachim (52), flyttet selv til Paris i 2019 for å ta en militærutdannelse. Også kronprins Frederik (53) har en omfattende militærutdannelse som blant annet marineoffiser.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Den nye generasjonen av kongelige ser derimot ut til å bryte tradisjoner. Felix' storebror prins Nikolai (22) avbrøt selv militærutdannelsen sin i 2018, og har siden satset på en modellkarriere og økonomistudier.

Prins Felix skal på sin side arbeide innenfor shipping. Ifølge danske BT har prinsen landet en praktikantstilling ved det danske selskapet Mærsk, som lenge har vært verdens største selskap innenfor sitt felt.

Han kommer til å jobbe i firmaet frem til han søker seg inn på nye studier, sannsynligvis til høsten, ifølge avisen.

Vokser til

Mye har skjedd i prins Felix liv det siste året. I september flyttet han ut fra foreldrene og inn i egen leilighet, kun et steinkast unna dronning Margrethe (81) ved Amalienborg.

Nyheten kom få måneder etter at prinsen bekreftet at han hadde fått seg kjæreste. På spørsmål fra danske BT om forholdet, svarte han følgende gjennom sin presserådgiver:

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Det stemmer at jeg er kjæreste med Karen. Vi har sett hverandre i lengre tid.

I tillegg til oppturer, har Felix også opplevd nedturer i år. I juni kom nyheten om at hans pappa, prins Joachim, hadde blitt hastet til sykehus i Frankrike med blodpropp i hjernen.P

Danskeprinsen kom heldigvis fra det hele uten varige mén, men det stoppet ikke familien fra å være bekymret. Felix, Nikolai og deres mor grevinne Alexandra (57) kom selv med en uttalelse etter hendelsen.

- Det hele kom som et stort sjokk for oss, da vi nettopp hadde avsluttet noen fantastisk skjønne feriedager sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix' fødselsdag, sa de til danske Se og Hør.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen: - Veldig gøy og ganske flaut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer