Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Dette skal babyen hete

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fikk sin tredje sønn.

TREBARNSFORELDRE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fikk fredag formiddag sin tredje sønn sammen. Foto: REX/ Shutterstock / NTB
TREBARNSFORELDRE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fikk fredag formiddag sin tredje sønn sammen. Foto: REX/ Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag kunne det svenske prinseparet, prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36), dele den hyggelige nyheten om at de hadde blitt foreldre for tredje gang, til en liten gutt.

- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi fram til å få lære og kjenne vårt nye familiemedlem, sa prinsen etter å ha fått sin tredje sønn med kona.

Den nyfødte gutten veier 3220 gram og er 49 centimeter lang, men da nyheten om at han hadde kommet til verden ble kjent fredag, ble verken bilde eller navn delt.

Men nå er endelig ventetiden over. Prinseparets tredje sønn skal nemlig hete prins Julian Herbert Folke, hertug av Halland.

Det avslører kongen på Slottet søndag. Senere i dag er det ventet en gudstjeneste for å feire fødselen av den lille gutten.

REISTE HJEM: Bare få timer etter fødselen reiste Carl Philip og Sofia hjem med sønnen fredag. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB
REISTE HJEM: Bare få timer etter fødselen reiste Carl Philip og Sofia hjem med sønnen fredag. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Vis mer

- Kaos

Fra tidligere har de sønnene Alexander og Gabriel, som kom til verden i henholdsvis 2016 og 2017.

I et intervju med bladet Kupé har prins Carl Philip og prinsesse Sofia tidligere åpnet seg om livet med små barn. De den gang nybakte tobarnsforeldrene kunne melde om en kaotisk periode på Villa Solbacken, der de flyttet inn i desember 2017, og la ikke skjul på at hverdagen var preget av våkenetter og bleieskift.

- Det er kaos. Man må spise middag ganske sent. Det er litt annerledes med to barn enn med ett, sa prins Carl Philip, mens Sofia sa seg enig:

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Vi prøver å skape så mye familietid som mulig om kveldene og å få rutiner på plass. Men spør meg igjen om noen få måneder. Gabriel sover og spiser mest, men vi har fortsatt noen små glimt av at det er tøffere med to barn. Men det er også dobbelt så mye kjærlighet, sa hun.

Og nå har de altså nok en gang fått mer å henge fingrene i, etter at de fredag formiddag ønsket sin tredje sønn velkommen til verden.

LES OGSÅ: - Ikke i tvil om hvem foreldrene deres er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer