Det norske kongehuset:

Dette sier Slottet om coronasmitten

Det er blitt påvist coronasmitte på Olavsgaard hotell der kongeparet var på besøk i helgen. Dette sier Slottet nå.

CORONASMITTE: Dronning Sonja og kong Harald besøkte Olavsgaard hotell søndag. Tirsdag ble det påvist smitte der. Foto: Lise Åserud / NTB
CORONASMITTE: Dronning Sonja og kong Harald besøkte Olavsgaard hotell søndag. Tirsdag ble det påvist smitte der. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag formiddag var kong Harald (83), dronning Sonja (83) og kronprins Haakon (47) i Gjerdrum for å møte folk som er berørt av skredet i Ask i Gjerdrum kommune. Her var de innom både Gjerdrum kulturhus og Gjerdrum kirke, før kongeparet også besøkte Olavsgaard hotell, mens kronprinsen tok turen til Clarion hotell.

- Nå har vi lagt en bevegende dag bak oss. Det er helt forferdelig, og vanskelig å sette ord på det som har skjedd, sa kong Harald til pressen utenfor Olavsgaard, og fortsatte:

- Jeg har problemer med å finne ting å si. Det er helt forferdelig. Så, det er vanskelig å sette ord på dette synes jeg.

- Holdes orientert

To dager etter kongefamiliens besøk ble det tirsdag påvist smitte på Olavsgaard hotell hos en av de evakuerte etter raset. De evakuerte personene som bor på hotellet blir bedt om å holde seg på rommene sine, og det er også varslet at de skal testes.

Når det gjelder kongeparet, som altså besøkte hotellet søndag, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, følgende til Se og Hør:

TENTE LYS: Kongeparet og kronprinsen tente lys i Gjerdrum kirke for å minnes ofrene etter jordraset i Ask. Foto: Lise Åserud / NTB
TENTE LYS: Kongeparet og kronprinsen tente lys i Gjerdrum kirke for å minnes ofrene etter jordraset i Ask. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Vi holdes orientert om status ved hotellet. Det ble overholdt smittevern under kongeparets besøk, inkludert avstand, bruk av munnbind og god håndhygiene.

Gjeruldsen ønsker ikke å si noe om kongeparet skal testes etter besøket.

Rørt

Det var en rørt dronning Sonja som ved kongens side så at lokalsamfunnet markerte med fakler langs veien da kongefamilien ankom Gjerdrum.

- Denne lille kommunen på syv tusen har en hjertevarme som vi har opplevd så sterkt i dag, sa hun.

I forbindelse med sitt besøk ved Clarion Gardermoen møtte kronprinsen også pressen.

KONTRAST: Kronprins Haakon har hatt et virtuelt møte med flyktninger fra Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. - Det er en enorm kontrast til hvordan vi lever her, sier han. Reporter: Martine Johansen Video: Det Kongelige Hoff Vis mer

- Det er ikke vanskelig å forstå at de berørte lever i en vanskelig situasjon. Jeg har truffet pårørende til folk som er bekreftet omkommet, og pårørende til folk som er savnet og folk som har mistet huset sitt. Det er også mange her som er evakuert. Det å leve med den usikkerheten er selvfølgelig veldig vanskelig, sa kronprinsen.

- Det er tydelig for meg at det er mange i Norge som er berørt. Det er mange her som gir uttrykk for at den støtten som har kommet fra folk i hele Norge er noe de setter pris på, fortsatte han.

Så langt er syv personer bekreftet døde etter rastragedien i Gjerdrum. Tre personer er fortsatt ikke funnet. Tirsdag uttalte politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt på en pressekonferanse at de ikke lenger har håp om å finne overlevende etter skredet.

LES OGSÅ: Kronprinsessen ble innlagt etter slalåm-drama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer