Kong Harald og dronning Sonja:

Dette sier hun om kongens helse

Dronningen besøkte Tønsberg i dag.

OPPDATERING: Dronning Sonja om sin ektemanns helsetilstand etter forkjølelsen. Reporter: Anders Johan Stavseng. Video: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Se og Hør): Fredag kom nyheten om at monarken vår, kong Harald (84), hadde fått forkjølelsessymptomer og at han derfor er sykmeldt de neste dagene. Det opplyste Kongehuset.

Nyheten kom dagen etter at utenriksminister Anniken Huitfeldt (52) hadde testet positivt for corona. Hun har nylig vært på audiens på slottet, og regenten, dronning Sonja (84) og kronprins Haakon (48) måtte derfor teste seg.

Lørdag åpnet dronningen utstillingen «State of the Art» av Bjørn Ransve på Haugar Kunstmuseum i Tønsberg. Der ga hun også en oppdatering om kongens helsesituasjon til oppmøtt presse.

KUNSTUTSTILLING: Dronning Sonja var lørdag på plass i Tønsberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KUNSTUTSTILLING: Dronning Sonja var lørdag på plass i Tønsberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Der avslører hun at kongen har testet negativt for corona.

- Det går veldig bra, heldigvis. Det er bare en mild forkjølelse, sier dronningen.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Foto: Aasen film / Kongehuset Vis mer

Sykmeldt flere ganger

Samtidig som nyheten om at kongen er sykmeldt kom, ble det også kjent at kronprinsen ikke har hatt symptomer, samt testet negativt for corona. Fredag ledet han statsråd i kongens fravær.

Dronningen er heller ikke smittet.

Både kongen og dronningen er vaksinert med to vaksinedoser, samt har mottatt boosterdose.

Omtrent på samme tid i fjor opplyste kongehuset at 84-åringen var sykmeldt. Den gang skyldtes det smerter i beinet. I 2018 ble han sykemeldt som følge av overbelastning og smerter i den ene foten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer