Dronning Sonja:

Dette sier hun nei til

Om du gjør dette får du dronning Sonjas strenge pekefinger.

NEI TAKK: Dronning Sonja inviterer alle til slottets parker - med mindre du skal gjøre dette. Foto: Lise Åserud / NTB
NEI TAKK: Dronning Sonja inviterer alle til slottets parker - med mindre du skal gjøre dette. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

For oslobeboere og ivrige turister er Slottsparken i hovedstaden et populært turområde. Ikke bare ligger slottet midt i, men parken er også kjent for sin vakre natur og skulpturer.

Rett ved Slottsparken finner vi derimot den kanskje litt mer ukjente Dronningparken. Parken har eksistert siden 1750-tallet, men er bare åpen for publikum fra 18. mai til 1. oktober.

En av dronning Sonjas (85) store lidenskaper er kunst, og hun legger derfor mye energi i hvordan «hennes» park skal se ut. I et intervju med Aftenposten, forteller dronningen om sitt forhold til de to parkene - eller det som kan anses som kongeparets hage - og om hva som ikke er lov der.

Vil ikke ha endringer

Dronning Sonja kan avsløre i intervjuet at det er unikt for Norge at slottet har et slikt parkanlegg i området rundt, hvor folk nærmest kan titte inn hos kongen og dronningen.

Det er ikke noe kong Harald (86) har hatt lyst til å endre på, skal vi tro Sonja.

- Det ekstra spesielle er at parken alltid er åpen, og alltid har vært åpen, helt siden kong Oscar I innviet slottet, for 174 år siden. Uten videre kan folk også gå rett under vinduene våre. Dagens konge har bestemt at det fortsatt skal være akkurat slik, forteller hun til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer