Prins Albert:

Dette sier han om coronaviruset

Prinsen fikk påvist Covid-19 fredag.

SMITTET: Prins Albert er blant dem som er blitt smittet med coronaviruset. Nå takker han for støtten han har fått fra folket. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: Prins Albert er blant dem som er blitt smittet med coronaviruset. Nå takker han for støtten han har fått fra folket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag ettermiddag ble det kjent at prins Albert II av Monaco (62) hadde testet positivt for Covid-19, eller coronaviruset som det blir kalt.

Overfor den franske tv-kanalen BFMTV sa en representant for 62-åringen da at prinsens helsetilstand «ikke er en grunn til bekymring». Nå snakker prinsen selv om tilstanden.

- Litt nyheter. Tilstanden er uendret. Litt feber, litt hoste. Vitale tegn ser bra ut. Legene er fornøyde for nå, forteller Monacos regent til People.

Hilsen fra fyrsten

Nettstedet skriver at prinsens temperatur måles regelmessig, og at leger følger med på oksygennivået i blodet hans med jevne mellomrom.

Fredag delte fyrstefamilien en offisiell uttalelse på prinsens vegne, der de takket for alle gode tanker.

«Hans kongelige høyhet prins Albert II ble rørt over de mange sympatimeldingene som har kommet til ham fra hele verden», sto det skrevet i pressemeldingen.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Videre kom det frem at prinsen forblir inne på palasset, og at han derfra samarbeider med sine nærmeste samarbeidspartnere i samsvar med forsiktighetsregler.

«Helsen hans, som blir overvåket av leger flere ganger om dagen, er ingen grunn til bekymring», sto det.

Pressemeldingen ble avsluttet med en håndskrevet hilsen fra prinsen.

«Tålmodighet. Selvsikkerhet. Mot. Solidaritet», skrev prins Albert.

Kongelige tiltak

Prins Albert er den eneste kongelige som har fått påvist viruset til nå. Rundt om i Europa tar alle de kongelige grep for å bidra til å hindre at viruset sprer seg videre.

Her til lands har for eksempel kong Harald (83) og dronning Sonja (82) vært i hjemmekarantene etter et statsbesøk til Jordan, og kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) jobber hjemmefra.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

I Storbritannia har dronning Elizabeth (93) forlatt Buckingham Palace med ektemannen prins Philip (98), til fordel for Windsor Castle.

Der skal de etter planen bli frem til påske, og hoffet kaller den midlertidige flyttingen «en fornuftig forholdsregel» som «er tatt av praktiske hensyn under de rådende omstendigheter», skrev NTB nylig.

Den 93 år gamle monarken avlyser også en rekke kongelige oppdrag og aktiviteter fremover, grunnet viruset. Blant disse arrangementene er fem hageselskap, som skulle vært arrangert ved Buckingham Palace fra mai og utover. Dette inkluderer bryllupet til prinsesse Beatrice (31).

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

LES OGSÅ: Måtte til psykolog etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer