Prins Joachim og prinsesse Marie:

Dette sier han om å flytte for godt

Prinseparet lufter tankene om fremtiden i nytt intervju.

FLYTTET TILBAKE: Tidligere denne uken ble det kjent at prinsesse Marie og prins Joachim flytter tilbake til Frankrike sammen med barna. I et nytt intervju letter paret nå på sløret om fremtiden. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET TILBAKE: Tidligere denne uken ble det kjent at prinsesse Marie og prins Joachim flytter tilbake til Frankrike sammen med barna. I et nytt intervju letter paret nå på sløret om fremtiden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I august i fjor tok prins Joachim (50) og prinsesse Marie (44) med seg barna Athena (8) og Henrik (11) til Frankrike, der prinsen tar del i landets høyst rangerte militære lederutdannelse. Oppholdet fikk imidlertid en bråstopp på grunn av coronaviruset, og dermed så familien seg nødt til å vende snuten tilbake til Danmark igjen.

De har dermed oppholdt seg i Danmark de siste månedene, men tidligere denne uken kom nyheten om at familien hadde forlatt landet i all hemmelighet og reist tilbake til Paris.

Det opplyste kongehuset i en pressemelding, som samtidig informerte om at prins Joachim gjenopptar sine studier i den franske hovedstaden. Før prinsefamilien flyttet tilbake, stilte familien i imidlertid opp i et stort intervju med Billed Bladet på Schackenborg slott, der de har hatt tilhold den siste tiden.

Snakker om fremtiden

Etter planen skal prinsen være ferdigutdannet i juni, men det har vært heller stille om hva familien skal gjøre etter det.

I intervjuet utelukker ikke dronning Margrethes (80) yngste sønn at han og resten av familien flytter permanent til utlandet.

- Hvem vet? Hva fremtiden byr på, er nok for tidlig å si noe om. Det kan skje så mye, og jeg holder mulighetene åpne. Så tar vi det derfra, svarer prins Joachim når ukebladet spør om familien vil komme hjem etter endt utdanning,

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Mer betryggende

I intervjuet får prinsen også spørsmål om hans nye utdannelse vil føre til at han får jobb utenfor Danmarks grenser - noe han gir et hemmelighetsfullt svar på.

- Det kan kanskje skje, sier 50-åringen.

I det store intervjuet forteller prinsen og prinsessen at de har oppholdt seg i Danmark siden 23. mars. Først var de i karantene på Amalienborg i to uker, før de senere flyttet til Schackenborg slott.

PÅ FLYTTEFOT - IGJEN: Prins Joachim og resten av familen er nå tilbake i Paris - og utelukker ikke at de blir værende i Frankrike når prinsen har gjennomført utdanningen i juni. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT - IGJEN: Prins Joachim og resten av familen er nå tilbake i Paris - og utelukker ikke at de blir værende i Frankrike når prinsen har gjennomført utdanningen i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet forteller prinseparet at deler av årsaken til at de flyttet tilbake til Danmark, også handlet om at sønnen prins Henrik ble syk. Han ble undersøkt for pusteproblemer ved Rikshospitalet i København i slutten av mars.

- Det var mer betryggende, i og med at Rigshospitalet tidligere har behandlet ham, sier prins Joachim til Billed Bladet.

Prinsesse Marie og prins Joachim sier også at de har nytt tiden i Danmark, men at det er underlige tider grunnet coronaviruset.

- Vi vet ingenting. Det er det vel riktig ingen som gjør, før vi alle sammen får en noenlunde normal hverdag igjen. Det håper jeg skjer snart. For alle mennesker, sier prinsesse Marie.

Flyttet tilbake

Prins Joachim og resten av familien har skapt en rekke overskrifter i tabloidpressen på grunn av sine stadige forflytninger den siste tiden. Som nevnt flyttet prinsefamilien tilbake til Paris forrige helg - og rømte landet i hemmelighet.

«I den franske hovedstad gjenopptar prins Joachim i dag sitt militære utdanningsforløp, som han de siste åtte uker har fulgt fra Danmark gjennom blant annet fjernundervisning og konferanser online», het det i det danske kongehusets pressemelding.

I Frankrike har prins Joachim tatt opp igjen sine studier, og barna Athena og Henrik vender også tilbake til skolebenken. De har fulgt hjemmeundervisning siden mars, kom det frem i pressemeldingen.

Nyheten om at de har reist igjen kommer kanskje overraskende på mange. Det har seg nemlig slik at familien inntil nylig bodde i en leilighet i Christian VIIIs palé på Amalienborg slott i København. Dette fordi deres faste residens, en villa på Klampenborg like utenfor København, er leid ut frem til midten av sommerferien.

Men for bare få uker siden ble det kjent at familien skulle flytte på seg internt i Danmark igjen. Nyheten ble bekreftet av kongehuset, og det dreide seg altså om Schackenborg slott i Møgeltønder.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Prinsen solgte i 2014 Schackenborg slott til Schackenborg-fondet, som han selv er beskytter over. Han fikk imidlertid beholde boligen på eiendommen, som blant annet blir omtalt som familiens «andre hjem».

Fra 1995 bodde prinsen på slottet med sin daværende kone, grevinne Alexandra (55), inntil skilsmissen i 2005. Prinsen ble boende, og Marie flyttet siden inn - før salget i 2014.

LES OGSÅ: Kongefamilien bryter historisk tradisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer