Prins Charles:

Dette sier han etter farens dødsfall

- Min kjære pappa var en veldig spesiell person, sier prins Charles.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom nyheten om at prins Philip gikk bort, 99 år gammel. Nå uttaler sønnen hans, prins Charles, seg for første gang om dødsfallet.

- Jeg ønsker spesielt å si at faren min, de siste 70 åra, har gitt den mest bemerkelsesverdige, hengivne tjenesten til dronninga, til familien min og til landet, men også til hele Samveldet, begynner han uttalelsen, ifølge Telegraph.

- Som dere kan forestille dere, savner jeg og familien min faren min veldig mye. Han var en høyt elsket og verdsatt skikkelse, og jeg kan forestille meg at han ville bli så dypt rørt av det antallet mennesker her og andre steder rundt om i verden som deler vårt tap og vår sorg.

- Min kjære pappa var en veldig spesiell person, som jeg tror framfor alt annet ville ha blitt overrasket over reaksjonen og de rørende tingene som er blitt sagt om ham, og for det er vi, familien, dypt takknemlige. Det vil være med oss gjennom dette spesielle tapet og denne spesielt triste tida. Takk, avslutter han.

Hyllet bestefaren

Timer etter at dødsfallet ble kjent valgte også prinsens barnebarn, prins Harry (36) og hans kone hertuginne Meghan (36) å hylle den avdøde prinsen. Det gjorde de på sin egen hjemmeside Archewell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer