Prins Charles:

Dette sier han etter farens dødsfall

- Min kjære pappa var en veldig spesiell person, sier prins Charles.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom nyheten om at prins Philip gikk bort, 99 år gammel. Nå uttaler sønnen hans, prins Charles, seg for første gang om dødsfallet.

- Jeg ønsker spesielt å si at faren min, de siste 70 åra, har gitt den mest bemerkelsesverdige, hengivne tjenesten til dronninga, til familien min og til landet, men også til hele Samveldet, begynner han uttalelsen, ifølge Telegraph.

- Som dere kan forestille dere, savner jeg og familien min faren min veldig mye. Han var en høyt elsket og verdsatt skikkelse, og jeg kan forestille meg at han ville bli så dypt rørt av det antallet mennesker her og andre steder rundt om i verden som deler vårt tap og vår sorg.

- Min kjære pappa var en veldig spesiell person, som jeg tror framfor alt annet ville ha blitt overrasket over reaksjonen og de rørende tingene som er blitt sagt om ham, og for det er vi, familien, dypt takknemlige. Det vil være med oss gjennom dette spesielle tapet og denne spesielt triste tida. Takk, avslutter han.

Hyllet bestefaren

Timer etter at dødsfallet ble kjent valgte også prinsens barnebarn, prins Harry (36) og hans kone hertuginne Meghan (36) å hylle den avdøde prinsen. Det gjorde de på sin egen hjemmeside Archewell.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

«Til kjærlig minne om Hans kongelige høyhet hertugen av Edinburgh (1921-2021). Takk for tjenesten, du vil bli svært savnet», skrev paret.

Denne meldingen er det eneste som er synlig for offentligheten på hjemmesiden i skrivende stund.

Også flere andre medlemmer av den britiske kongefamilien hyllet 99-åringen, ifølge People.

Alle de tre offisielle Twitter- og Instagram-kontoene til kongefamilien har endret bilder etter at dødsfallet ble kjent.

Prins William (38) og hertuginne Kate (38) har nemlig byttet ut det smilende bildet av barna sine, med et monogram, som profilbilde. De har også byttet ut forsidebildet med et svart-hvitt-bilde av prins Philip.

Kontoen «RoyalFamily», som gir oppdateringen om monarken og hennes familie, har byttet profilbilde til Storbritannias riksvåpen.

Prins Charles og Camilla, som markerer sin 16. bryllupsdag i dag, har byttet ut et smilende bilde av seg selv med prinsen av Wales' fjær.

LES OGSÅ: Sannheten om ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer