Birgit Skarstein vant gull:

Dette sier de kongelige

Flere kongelige hyller idrettsstjernen.

HEIA: Kong Harald er en av dem som har gratulert Birgit Skarstein med gullet. Her under offisielt statsbesøk i Kina i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HEIA: Kong Harald er en av dem som har gratulert Birgit Skarstein med gullet. Her under offisielt statsbesøk i Kina i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at det norske folk er imponerte over gullet Birgit Skarstein (32) vant natt til søndag . Gratulasjonene har rullet inn i morgentimene, og seieren hennes har også de kongelige selvsagt fått med seg.

«Vi sender våre hjerteligste gratulasjoner med gullmedaljen i roing under De Paralympiske leker i Tokyo etter en imponerende finale!», sier kong Harald (84) og prinsesse Märtha Louise (49) i en pressemelding.

Prinsessen er ambassadør for norsk para-idrett.

Også kronprinsesse Mette-Marit (48) hyller den ferske gullvinneren, og er tydelig stolt.

«Kjære Birgit, Vi er så utrolig stolte av deg, for en prestasjon!!! Du er et forbilde for så mange, Haakon og meg inkludert. GRATULERER», skriver kronprinsessen på Instagram.

VANT PRIS: Prinsesse Märtha Louise delte ut pris til Birgit under Idrettsgallaen i 2019. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VANT PRIS: Prinsesse Märtha Louise delte ut pris til Birgit under Idrettsgallaen i 2019. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- En reise

Birgit selv fortalte til Se og Hør søndag morgen at gullet «er helt fantastisk, og føles som en drøm».

- Vi har jobbet så strukturert over mange år med målet om medalje i Tokyo så det er vanvittig takknemlig at det går veien. Jeg føler at vi har mange i ryggen, og det er innmari stas at folk heier og er med på feiringen. Ingen blir god aleine, dette er det et helt lag av folk som står bak, og jeg føler meg så heldig som har fått vært med på denne reisen, forteller hun.

Hun påpeker videre at å leve som idrettsutøver innebærer mye reising, trening sju dager i uka og et rimelig streit hverdagsliv.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein - og nylig møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

- Jeg er så heldig å ha venner og familie som backer det, og som er med på reisen, fortsatte hun.

Hun la heller ikke skjul på at støtten fra samboer, S«kal vi danse»-proffen Helene Spilling, betyr mye.

- Helene har jo mange år som profesjonell danser bak seg og skjønner «gamet», og det er jo himla takknemlig. Nå skal jeg jo ha litt ferie da, mens hun svinger seg på parketten, så nå blir det min tur til å heie på henne, sier Birgit.

LES OGSÅ: - Aldri vært så nervøs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer