Den britiske kongefamilien:

Dette ordet får ikke barnepiken bruke

Det stilles strenge krav til den kongelige barnepasserens ordbruk.

BARNEVAKT: De yngste tronearvingenes barnevakt må passe seg for ett spesielt ord. Foto: Matt Porteous / Kensington Palace / Reuters / NTB
BARNEVAKT: De yngste tronearvingenes barnevakt må passe seg for ett spesielt ord. Foto: Matt Porteous / Kensington Palace / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok ikke tvil om at de ansatte hos den britiske kongefamilien er eksperter innenfor sitt felt, slik at de kan gi blant annet prinser og prinsesser den beste mulige oppdragelsen.

Det stilles trolig strenge krav til alle som jobber rundt de kongelige familiemedlemmene, og kongebarnas nærmeste er nok heller ikke noe unntak.

Det kan nemlig en kongeekspert røpe til The Mirror, som også avslører et spesielt ord som hertuginne Kate (39) og prins Williams (39) barnepasser ikke kan nevne i barnas nærvær.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Barnevakt

Det kongelige paret deler barna prins George (8), prinsesse Charlotte (6) og prins Louis (3).

Kvinnen som tar vare på søskenflokken er den spanske kvinnen Maria Teresa Turrion Borrallo, som har vært prins Georges barnevakt siden han var kun åtte måneder gammel.

OPPVEKST: Barello har vært prins Georges barnepasser helt siden han var åtte måneder gammel. Foto: Splash News / NTB
OPPVEKST: Barello har vært prins Georges barnepasser helt siden han var åtte måneder gammel. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Hun studerte ved det prestisjetunge Norland College der studentene er trent opp i tradisjonell barnepassing, samt matlaging og håndflid.

Skolen, som ligger i Bath i England, har undervist over 10 000 barnevakter siden 1892 - som senere har blitt ansatt av både kongelige og Hollywood-stjerner.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Kongelig kommentator Victoria Murphy utdyper at skolen også underviser i alt fra forsvarskjøring til sikkerhetsprotokoller for å oppdra en fremtidig konge eller dronning.

Overfor People forteller en kilde at: «Maria elsker barna. Hun kan være streng og bestemt, men hun er omtenksom og forsiktig med dem også».

Norland-eksperten Louise Heren avslører imidlertid overfor the Mirror hvilket ord tronearvingenes barnepasser ikke har lov til å si når hun er på jobb.

FORBUDT: Barello må passe seg for spesielt ett ord som er forbudt å bruke med barna. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB
FORBUDT: Barello må passe seg for spesielt ett ord som er forbudt å bruke med barna. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB Vis mer

Borallo får nemlig ikke lov til å bruke ordet «kid» som kan oversettes til «unge» på norsk.

I stedet skal de små kongelige alltid refereres til som «barn» eller ved bruk av navnene deres.

- Ordet «unger» er forbudt. Det handler om å vise respekt for barna som individer, sier Heren.

Friluftsliv

Heren forteller også til The Sun at det ikke er plass i oppdragelsen for dumheter, og at barnas friluftsliv prioriteres - uansett vær.

- Masse sykkelturer, leking med hundene sine og potensielt noe hagearbeid. Norland er veldig glad i å lære barn ved bruk av lek. Ja, du får hendene skitne i jorda, men du lærer deg å plante.

Barna skal nemlig være mye ute, til tross for værforholdene.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

- Selv om det øser ned går de fortsatt ut. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, så man må bare kle seg etter været, forteller Heren.

Når det gjelder kledsel er det flere som undrer seg over den kongelige barnevaktens tradisjonelle uniform. Borallo går nemlig kledd i en ensfarget, brun uniform når hun løper rundt med de små.

Uteksaminerte studenter fra Norland bærer uniformen som består av en lysebrun kjole med matchende bowlerhatt og hvite hansker. Den gammeldagse uniformen medbringer imidlertid ikke gammeldagse holdninger.

- Det må ikke være strengt. Bare fordi Norland-barnevakter er iført brun uniform så ser de ganske gammeldagse ut, men det innebærer ikke at deres budskap er gammeldags. Det er tull, fortsetter Heren.

LES OGSÅ: - De utnytter ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer