Se og Hør mener:

Dette må du tåle, Märtha!

Prinsesse Märtha Louise må skille mellom saklig kritikk og personangrep. Det klarte ikke prinsessen da hun angrep pressen mandag kveld.

FORELSKET: - I Storbritannia har prins Harry fått sin Meghan med minoritetsbakgrunn. Den nye hoffsjamanen Durek Verrett fra USA, prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, har en enda mer fargerik bakgrunn enn Ari. Dette kler prinsessen godt, skriver Ulf André Andersen, Ansvarlig redaktør i Se og Hør. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: - I Storbritannia har prins Harry fått sin Meghan med minoritetsbakgrunn. Den nye hoffsjamanen Durek Verrett fra USA, prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, har en enda mer fargerik bakgrunn enn Ari. Dette kler prinsessen godt, skriver Ulf André Andersen, Ansvarlig redaktør i Se og Hør. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nesten ikke til å tro i 2019. Men da prinsesse Märtha Louise giftet seg med Ari Behn i 2002, stilte Kvinner og Klær (KK) dette spørsmålet til sine lesere: «Men hadde det norske folk tålt en neger i kongefamilien?»

Artikkelen handlet om hverdagsrasisme. Og daværende kommunalminister Erna Solberg svarte slik:

«En skikkelig, velutdannet neger uten skandalebakgrunn kunne gått hjem i den norske kongefamilien. Men jeg tror dosen ville blitt for stor med en neger som hadde oppført seg som Ari Behn».

Erna fortsatte sin analyse like friskt:

«En svart Ari hadde nok skapt en viss skandale. Men en afrikaner med bakgrunn som en skikkelig person, kunne blitt et stort symbol på det liberale Norge. Men mange nordmenn er ikke klare for en neger i den rollen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer