KAN GI FENGSEL: Å fotografere den danske kronprinsessen i private sammenhenger under hennes besøk i Australia kan gi store bøter eller fengsel.  Foto: AP
KAN GI FENGSEL: Å fotografere den danske kronprinsessen i private sammenhenger under hennes besøk i Australia kan gi store bøter eller fengsel. Foto: AP Vis mer

Dette kan koste pressen dyrt

Politiet slår ring rundt den gravide danske kronprinsessen.

SEHER.NO: Under den danske kronprinsessen Marys (38) besøk hos sin søster i Australia risikerer de lokale mediene å bli rettsforfulgt dersom de filmer eller fotograferer den gravide 38-åringen.

Det lokale politiet advarte nemlig de fremmøtte pressefolkene om risikoen for bøter og fengselsstraff umiddelbart etter Marys ankomst til søsterens hjem i det vestlige Hobart, skriver den australske nettavisen The Mercury.

Prinsessen ankom litt etter klokka 11 på formiddagen, lokal tid. Cirka 20 minutter senere informerte en politibetjent de fremmøtte at de kan rettsforfølges etter en ny lov dersom de skulle finne på å invadere Marys privatliv.

Danske Berlinske Tidende skriver at betjenten delte ut trykte kopier av det nye punktet i loven til de 17 pressefolkene som var til stede utenfor søsterens hjem. Ifølge den nye lovgivningen kan man bli straffet dersom man tar bilder av en person under private omstendigheter.

Det betyr i praksis at bilder som blir tatt av enten prinsesse Mary, hennes familie eller venner, på søsterens grunn, kan utløse en kjempebot eller fengsel på opptil 12 måneder.
 
Det som i hvert fall er sikkert, er at det danske kongehuset er et populært mål i disse tider. I starten av august kom nemlig nyheten om at Mary og kronprins Frederik (42) venter tvillinger i januar. Bekreftelsen kom etter flere uker med spekulasjoner og rykter rundt Marys eventuelle fruktsommelighet.

- Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen har den store glede å meddele at Kronprinsessen venter tvillinger. Fødselen forventes å finne sted på Rigshospitalet i løpet av januar måned 2011, het det fra det danske hoff.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
Her er Spanias prinsesse