Prinsesse Eugenie:

- Dette kan bli babynavnet

Prinsesse Eugenie ble mamma for første gang tirsdag. Nå har navnespekulasjonene begynt å svirre.

FIKK EN SØNN: Jack Brooksbank og prinsesse Eugenie fikk en sønn på tirsdag. Foreløpig er det ukjent hva den lille gutten skal hete. Foto: Steve Parsons / POOL / AFP / NTB
FIKK EN SØNN: Jack Brooksbank og prinsesse Eugenie fikk en sønn på tirsdag. Foreløpig er det ukjent hva den lille gutten skal hete. Foto: Steve Parsons / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag kom nyheten om at prins Charles (72) og hertuginne Camilla (73) hadde fått sin første vaksinedose. Den største nyheten om den britiske kongefamilien denne uken kom imidlertid allerede tirsdag, da det ble kjent at prinsesse Eugenie (30) og ektemannen, Jack Brooksbank (35), hadde fått sitt første barn sammen.

Som ved de fleste kongelige fødsler har det det siste døgnet blitt heftig spekulert på hva paret vil kalle den lille gutten, og så langt har de vernet godt om valget - hvis de i det hele tatt har bestemt seg.

Men hvilke navn kan vi trolig forvente?

Prins- og prinsessetitler

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at prinsessen, som er dronning Elizabeths (94) barnebarn, står ganske fritt til å velge navn.

- Hennes barn er langt ut i arverekken til den britiske tronen. Hennes kusine, Zara Tindall, prinsesse Annes datter, har jo for eksempel ikke valgt spesielt kongelige navn på barna sine, Mia og Lena, sier Vagle.

Heller ikke Eugenies fetter, prins Harry, valgte tradisjonelt da han kalte sønnen han har med hertuginne Meghan Archie.

- Disse kongelige barna har heller ikke prins- eller prinsessetitler, legger kongehuseksperten til.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Mulig hyllest

Vagle forklarer videre at ulike bettingselskaper likevel har troen på mer tradisjonelle navn, hvor Arthur ligger på topp.

- James, Frederick, Edward og Albert følger også etter. Jeg har sett noen som tror hun vil kalle sønnen opp etter sin kjære bestefar, prins Philip, sier Vagle.

Sistnevnte prins fyller 100 år i år, og Vagle tror oppkalling ville vært en fin hyllest av ham nettopp dette året.

Vanligvis blir navnene på de kongelige babyene delt med resten av verden kort tid, ofte bare noen dager, etter fødselen. Det gjenstår altså å se hva prinsesse Eugenie og ektemannen velger å kalle den lille gutten.

Dronningen informert

Tirsdag bekreftet den britiske kongefamilien på Instagram at prinsessen har fått en sønn. Gutten ble født rett før ni, lokal tid, på Portland sykehus.

I innlegget sto det at dronning Elisabeth og prins Philip er informert om utvidelsen av kongefamilien. Det samme er guttens besteforeldre, prins Andrew og hertuginne Sarah, og herr og fru George Brooksbank.

«Dette er prinsesse Eugenie og Jack Brooksbanks første barn, hertugen og hertuginnen av Yorks første barnebarn og det niende oldebarnet til dronningen og hertugen av Edinburgh. Hennes høyhet og barnet har det begge bra», het det videre i innlegget.

Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank har vært et par i ti år, og giftet seg i oktober 2018. Det kongelige bryllupet bød selvsagt på celebre gjester - og en overdådig bryllupskjole.

LES OGSÅ: Prinsessen vekker oppsikt med dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer