Kronprinsesse Leonor

Dette kalles hun på sin nye skole

Den spanske kronprinsessen har startet sin militære utdannelse.

HISTORISKE BILDER: Spanske kronprinsesse Lenor har startet på en treåring militær utdanning . Foto: Shutterstock/NTB.
HISTORISKE BILDER: Spanske kronprinsesse Lenor har startet på en treåring militær utdanning . Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert

Spanias kronprinsesse Leonor fyller 18 år den 31. oktober, men er allerede i gang med en treåring militær utdanning. Hun leder altså an på sin norske prinsessekollega Ingrid Alexandra (19), som først starter i førstegangstjenesten i januar 2024.

Leonor, som er det spanske kongeparets eldste datter, startet utdanningen i det spanske forsvaret 17. august i år, og ble fulgt av både foreldre og lillesøster Sofia (16) til første «skoledag».

FULGT AV FAMILIEN: Leonor fikk følge av lillesøster Sofia, mamma Letizia og pappa Felipe da hun ankom den militære utdanningen for første gang. Foto: Shutterstock/NTB.
FULGT AV FAMILIEN: Leonor fikk følge av lillesøster Sofia, mamma Letizia og pappa Felipe da hun ankom den militære utdanningen for første gang. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer

– Vær forsiktig, la de overordnende veilede deg og hold sammen med dine klassekamerater de første dagene, skal pappa kong Felipe (55) ha rådet eldstedatteren til ifølge Royal Central.

Tøffe tak

Den grunnleggende treningen kronprinsessen har deltatt i, har blant annet inneholdt skytetrening og trening i røffe vannforhold. Og allerede etter en cirka måned fikk hun sin rang som kvinnelig kadett, noe som innebærer at hun nå regnes som et offisielt medlem av det spanske forsvaret.

Svensk Damtiding skriver at hun fra nå av kan kalles inn av forsvaret om det skulle bli nødvendig.

Beslutningen om Leonors militære utdanning er tatt med tanke på at hun er tronfølger til den spanske tronen, har foreldrene uttalt tidligere. Hennes far tok samme utdannelse i sin ungdom.

I AKSJON: Leonor har den siste tiden gjennomført den grunnledende utdanningen, og har nå tre år foran seg i de ulike forsvarsgrenene. Foto: Shutterstock/NTB.
I AKSJON: Leonor har den siste tiden gjennomført den grunnledende utdanningen, og har nå tre år foran seg i de ulike forsvarsgrenene. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer

Etternavn

I følge Billedbladet er det første skoleåret i hæren på Academia General Militar de Zaragoza, mens det andre året er i marinen. Da skal Leonor først gå på mariens skole, før hun skal om bord i skoleskipet Juan Sebastián de Elcano. Det tredje og siste skoleåret foregår i flyvåpenet.

På de ferskeste bildene av kronprinsessen fra Academia General Militar de Zaragoza, kan man se henne i uniform. Noe langt annet enn prinsesseklærne vi vanligvis ser henne i.

NAVNESKILT: På navneskiltet på uniformen står det «Bourbon Ortiz». Foto: Shutterstock/NTB.
NAVNESKILT: På navneskiltet på uniformen står det «Bourbon Ortiz». Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer

På brystet av jakken ser vi også hva hun kalles i forsvaret, og det er slett ikke prinsesse eller kronprinsesse, og heller ikke Leonor. På navneskiltet står det derimot «Bourbon Ortiz», som er hennes foreldres «etternavn».

De kongelige har jo strengt talt ikke etternavn, men den spanske kongefamilien hører til huset Bourbon og Ortiz er dronning Letizias (51) pikenavn.

Nylig markerte den nederlandske kongefamilien Prinsjesdag, men en av prinsessene uteble. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug. Bilder: NTB. Vis mer

Europas yngste

Leonor er med sine snart 18 år, Europas yngste kronprinsesse. Noe hun ble i en alder av åtte år, da hennes far overtok den spanske tronen i 2014.

Det var dog ikke gitt at hun skulle arve tronen da hun ble født på Ruber International Hospital i Madrid 31. oktober 2005. For mens det i de fleste europeiske monarkier er førstefødte som har arveretten til tronen uansett kjønn, har gutter faktisk fortsatt fortrinnsrett i Spania.

Les også: Prislappen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer