<strong>STJERNE:</strong> Danske prins Nikolai har på kort tid markert seg som et stjerneskudd innenfor motebransjen. Her er han på catwalken for Burberry, og nå har han landet sin første jobb som forsidemodell. Foto. NTB scanpix
STJERNE: Danske prins Nikolai har på kort tid markert seg som et stjerneskudd innenfor motebransjen. Her er han på catwalken for Burberry, og nå har han landet sin første jobb som forsidemodell. Foto. NTB scanpix Vis mer

Prins Nikolai av Danmark:

Dette har prinsen aldri gjort før

Den unge prinsen landet sitt første oppdrag som forsidemodell.

Publisert

Tidligere i år ble den danske prinsen Nikolai (18) et hett navn i verdenspressen. Han har levd et relativt skjermet liv, men den tid kan trygt sies å være forbi nå. I februar ble det nemlig kjent at sønnen til prins Joachim (48) og grevinne Alexandra (53) har signert en modellkontrakt med byrået Scoop Models.

Hans nye jobb har på ingen måte forbigått i stillhet. I februar gikk han på catwalken for Burberry, side om side med blant andre supermodell Cara Delevingne og Adowa Aboah. Visningen var sjefdesigner Christopher Baileys siste for merket, og skapte derfor overskrifter verden over.

At en prins var blant modellene, hadde derimot ingen negativ innvirkning på oppmerksomheten visningen genererte. Nå har den 18 år gamle prinsen fått sin neste, store jobb. Han debuterer nemlig som forsidemodell.

Forsidedebut

Det er vårt danske tvillingblad Se og Hør som først omtaler saken. De skriver at magasinet Dust har valgt å la den 18 år gamle prinsen være en av modellene for deres kommende utgave, som har fått tittelen «We Have No Fathers».

<strong>FORSIDESTJERNE:</strong> Prins Nikolai av Danmark er en av modellene som har fått æren av å pryde den kommende utgaven av magasinet Dust. De har nemlig ofte flere forskjellige forsider, men det er ingen tvil om at dette er det som trolig skaper mest blest rundt publikasjonen. Faksimile: Dust
FORSIDESTJERNE: Prins Nikolai av Danmark er en av modellene som har fått æren av å pryde den kommende utgaven av magasinet Dust. De har nemlig ofte flere forskjellige forsider, men det er ingen tvil om at dette er det som trolig skaper mest blest rundt publikasjonen. Faksimile: Dust Vis mer

På forsidebildet er prinsen ikledd en sort singlet med hvite kanter, en mørk bukse og minimalistiske smykker på håndleddet og rundt halsen. Stylingen er naturlig, med prinsens krøllete hår i fokus. Antrekket er ifølge magasinet selv fra Wales Bonner, og bildet er tatt av Brett Lloyd. Bildene er tatt i København

Det er ikke kjent om magasinet vil inneholde noe intervju med prinsen, eller om det bare er en bildeserie. Totalt har denne utgaven seks forsider, og dette er nummer fire i rekken.

Dust kommer ut to ganger i året, og er basert i Berlin og London. Det ble startet opp i 2010, og har allerede rukket å bli en favoritt blant moteinteresserte verden over.

<strong>MODELL:</strong> 28. august i fjor fylte prins Nikolai av Danmark 18 år. Bursdagen ble feiret med middag på kongeskipet i regi av dronning Margrethe. Dette bildet ble tatt i den forbindelse. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset
MODELL: 28. august i fjor fylte prins Nikolai av Danmark 18 år. Bursdagen ble feiret med middag på kongeskipet i regi av dronning Margrethe. Dette bildet ble tatt i den forbindelse. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset Vis mer

Kan bli rik

På nettsiden models.com står han, naturligvis, oppført som «Prince Nikolai of Denmark».

Grevinne Alexandras sekretær, Helle von Wildenrath Løvgren, har fortalt til danske TV 2 at prinsen forhørte seg med foreldrene før han signerte med modellagenturet.

- Beslutningen om å prøve seg er tatt med foreldrenes fulle støtte, sa hun til nettstedet og fortsatte:

<strong>KJEKKAS:</strong> Prins Nicolai har blitt Danmarks svar på Justin Bieber ifølge Se og Hørs kongereporter. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset
KJEKKAS: Prins Nicolai har blitt Danmarks svar på Justin Bieber ifølge Se og Hørs kongereporter. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset Vis mer

- Det er ikke en karriere som prins Nikolai satser på. Det er i første omgang en jobb ved siden av studiene, som gir ham muligheter til å prøve noe annet også, sier sekretæren.

Selv om han ikke ønsker å gjøre en karriere ut av modelloppdragene, bringer det trolig inn store penger. Moteredaktør i Euroman, Frederik Lentz Andersen, fortalte til eget magasin etter prinsens første oppdrag, at han kan tjene godt på modellhobbyen.

- Han får mellom 50 000 og 100 000 danske kroner for en sånn jobb, og det kan også være mer. Det er virkelig godt tenkt av Burberry, fordi visningen kommer ut i mediene, uttalte han den gang.

Andre planer

Selv om han kunne valgt en lukrativ og godt betalt karriere som modell, skal den 18 år gamle prinsen etter planen inn i militæret etter videregående. Han skal først feire med studentlua, en slags kort, dansk russetid, før han tar fatt på militærutdannelsen.

Ifølge SNL er det en betegnelse på offiserer som ikke er fast ansatt i forsvaret. Han skal ta utdannelsen i Varde. I april kunne danske Se og Hør melde at han hadde bestått opptaksprøven og er tatt opp med Hærens Sergentskole - hvor han begynner allerede i sommer.

De har allerede lovet at prinsen ikke kommer til å få noe særbehandling på skolen.

- Det blir ikke tatt noen særlige hensyn til at vi får en kongelig elev, har pressekontakt Martin Hillmann fortalt til Billed Bladet.

Nikolai går i fotsporene til både faren og onkelen sin, som begge på slutten av 1980-tallet var rekrutter i Den Kongelige Livgarde og Dronningens Livregiment.

<strong>BRØDRE:</strong> Nikolai, her 17 år gammel, med lillebror Felix (15). Foto: Steen Brogaard, Kongehuset
BRØDRE: Nikolai, her 17 år gammel, med lillebror Felix (15). Foto: Steen Brogaard, Kongehuset Vis mer

Det er ikke bare prins Joachims eldste sønn som ønsker å være i militæret. Prins Felix (15) har riktignok tre år på videregående foran seg først.

- Jeg kunne godt tenke meg det samme som min bror. Først skal jeg på videregående, så i forsvaret. Det er noe jeg har pratet en hel del med min far om, så det er klart at jeg er inspirert av ham, har han fortalt til danske Se og Hør.

- Prins Nikolai ikke den første

Caroline Vagle, hoffekspert i Se og Hør, har tidligere uttalt at det sjelden er vanlig at kongelige er modeller, men at det finnes et par unntak.

- Det er langt mer vanlig å se de kongelige på første rad under motevisningene enn på catwalken, men prins Nikolai er faktisk ikke den første, sa hun og viste til flere eksempler:

- Ari Behn var modell for Moods of Norway mens han ennå var gift med prinsesse Märtha Louise, og kronprinsesse Mette-Marit har faktisk også gått på catwalken. Det var imidlertid lenge før hun ble en del av kongefamilien.

Prinsesse Carolines datter, Charlotte Casiraghi, har vært motehuset Guccis ansikt utad. Hun har stilt opp i flere av deres kampanjer, dog ikke på catwalken.

Datteren til eks-kronprinsparet av Hellas, prinsesse Maria-Olympia, har også luktet på modellyrket. Hun har blant annet figurert i moteserier for Teen Vouge og Tatler.

Vagle uttalte at hun har tro på at prinsetittelen vil hjelpe ham på veien.

- Prins Nikolai er en kjekk, ung mann, og det er ikke rart at modellbyråene vil ha ham i stallen. Det faktum at han i tillegg er prins, gir ham uten tvil ekstra reklameverdi, sa hun.

LES OGSÅ: - Det er tøft å se noen man bryr seg om bli rundjult

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer