Dette har Mette-Marit på nattbordet

Kronprinsesse Mette-Marit har hatt en travel dag - men avslører lesevanene sine.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit ligger ikke på latsiden. Nå er hun tilbake for fullt etter nakkeoperasjonen, og kalenderen er fylt til randen med representasjon, reiser og møter.

I går var hun i Trondheim og delte ut prisen for beste artikkel i psykisk helse eller rus under Forskningskonferansen.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ REISE: Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Forskningskonferansen i Trondheim i går. Foto: Jonas Frøland
PÅ REISE: Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Forskningskonferansen i Trondheim i går. Foto: Jonas Frøland Vis mer

I dag startet hun dagen med å delta på lanseringen av magasinet «Faktafyk» i regi av foreningen «!les» på Kulturhuset i Oslo.

- Hjemme så leser vi veldig mye variert. Vi har lest for alle barna våre i alle år. Det går mye i sånne morsomme små bøker som han minsten er interessert i til Astrid Lindgren og mange norske forfattere, sier kronprinsesse Mette-Marit.

- Hva har kronprinsessen selv på nattbordet?

- Akkuratt nå har jeg så mange bøker på nattbordet, men den siste norske jeg leste var en forfatter som skrev om mammaen sin. Det var en utrolig fin bok, smiler Mette-Marit.

Etterpå skal hun åpne utstillingen «Too young to wed» i Oslo Rådhus. Det blir innlegg ved utenriksminister Børge Brende, leder for «Sex og Politikk» Solveig Hokstad og direktør for eksterne relasjoner i UNFPA Dianne Stewart.us.

Hver dag blir nærmere 40 000 jenter giftet bort mot sin vilje. Mange er svært unge. Onsdag 5. februar åpner H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit den internasjonale fotoutstillingen ”Too young to wed” i Oslo Rådhus. Utstillingen viser historien til noen av disse jentene.

Det er FNs befolkningsfond UNFPA og fotobyrået VII som står bak utstillingen, som går verden rundt for å skape engasjement for bekjempelse av det globale problemet med barneekteskap. Utstillingen kan sees i Rådhusgalleriet frem til 16. februar.

Kronprinsesse Mette-Marit skal også delta på deler av styremøtet i Kronprinsparets fond i dag.

I kalenderen for neste uke har også Mette-Marit en rekke poster. Hun skal blant annet åpne en kongress om rus og psykisk helse, være på plass under Nåløyet og delta på den offisielle åpningen av Grunnlovsjubileet på Eidsvoll.