Hertuginne Kate:

Dette har hun aldri gjort før

Klesplagget til hertuginne Kate vekker oppsikt i internasjonale medier etter torsdagens seilekonkurranse.

STOR OPPMERKSOMHET: Da hertuginne Kate deltok i en seilekonkurranse til inntekt for veldedighet denne uken, hadde hun på seg shorts for anledningen. Nå har klesplagget skapt store overskrifter i internasjonale medier. Foto: NTB Scanpix
STOR OPPMERKSOMHET: Da hertuginne Kate deltok i en seilekonkurranse til inntekt for veldedighet denne uken, hadde hun på seg shorts for anledningen. Nå har klesplagget skapt store overskrifter i internasjonale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Kate (37) er en av verdens mest stilfulle kvinner, og blir ofte hyllet for sine vakre antrekk som vanligvis består av kjoler og skjørt. Det er derimot et klesplagg 37-åringen aldri har hatt på seg som kongelig - før nå.

Trebarnsmoren deltok nemlig på en seilekonkurranse til inntekt for veldedighet sammen med prins William (37) på torsdag, og antrekket hertuginnen hadde tatt på seg under seilekonkurransen har allerede rukket å skape overskrifter i internasjonale medier, deriblant US Weekly og People.

Hertuginne Kate ankom seilekonkurransen i et sofistikert antrekk som besto av en topp designet av Sandro og bukser og hvite joggesko, men ettersom hun skulle delta ble hun nødt til å skifte til et mer sporty klesvalg.

Det nye antrekket inneholdt blant annet en shorts, og det er nettopp dét klesplagget som vekker oppsikt.

FOKUSERT: Hertuginne Kate kjørte en sporty stil under seilekonkurransen torsdag. Foto: NTB Scanpix
FOKUSERT: Hertuginne Kate kjørte en sporty stil under seilekonkurransen torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Shortsen får oppmerksomhet

Bakgrunnen for at shortsen vekker oppsikt, er fordi hertuginnen ikke har blitt observert med klesplagget siden hun ble en del av kongefamilien.

Ifølge People var sist gang 37-åringen hadde på seg shorts i 2008, under et veldedighetsarrangement i London med disco-tema. Den gang hadde Kate på seg en neonfarget shorts med en glitrende grønn topp og med en rosa veske godt plassert under armen.

2008: Dette bildet er tatt sist gang hertuginne Kate hadde på seg shorts. Foto: NTB Scanpix
2008: Dette bildet er tatt sist gang hertuginne Kate hadde på seg shorts. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden hun ble medlem av den britiske kongefamilien i 2011 har hertuginne Kate vært nødt til å kle seg mer formelt i offentligheten, og hvis et arrangement krever en mer avslappet stil, tyr hun som regel til et par jeans.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Fulgte spent med

På torsdag derimot deltok altså hertuginnen i seilekonkurransen iført shorts.

For anledningen hadde hertugparet også tatt med seg prins George (6) og prinsesse Charlotte (4) som fulgte spent med på konkurransen sammen med besteforeldrene Carole (64) og Michael Middleton (70).

STORSJARMØR: Prins George så ut til å storkose seg som publikum under torsdagens seilekonkurranse. Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: Prins George så ut til å storkose seg som publikum under torsdagens seilekonkurranse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins George og prinsesse Charlotte var publikum fra en annen båt, og førstnevnte viste frem de blonde lokkene i en seilerhatt sammen med en stripete skjorte. George smilte til kameraene, og viste samtidig frem at han har mistet fortennene sine.

STJAL SHOWET: Prinsesse Charlotte geipet stadig tunge til fotografene. Foto: NTB Scanpix
STJAL SHOWET: Prinsesse Charlotte geipet stadig tunge til fotografene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Charlotte, på sin side, hadde tatt på seg en stripete kjole designet av Ralph Lauren for anledningen. Den fire år gamle skøyeren ble fotografert mens hun geipet mot fotografene.

Gammel tradisjon

37-åringen er ikke den eneste i kongefamilien som har skapt overskrifter om nettopp klesplagget, shorts. Prins George blir som regel alltid sett ute i offentligheten i shorts, uansett om det er sommer eller vinter.

Han har kun blitt observert med bukser et par ganger tidligere, under den kongelige julefotograferingen i fjor, og under bryllupet til hertuginne Meghan og prins Harry.

Men han er riktignok ikke den første i den britiske kongefamilien til å alltid gå i kortbukser. Da pappa William var liten gutt, var også han alltid kledd i kortbukser.

ALLTID I SHORTS: Lille prins George har aldri på seg langbukser, og tar på seg kortbukser uansett om det er sommer eller vinter. Foto: NTB scanpix
ALLTID I SHORTS: Lille prins George har aldri på seg langbukser, og tar på seg kortbukser uansett om det er sommer eller vinter. Foto: NTB scanpix Vis mer
SØT: Lille prins William i shorts da han hadde besøkt mamma Diana på sykehuset etter at lillebror Harry kom til verden i 1984. Foto: AP/NTB scanpix
SØT: Lille prins William i shorts da han hadde besøkt mamma Diana på sykehuset etter at lillebror Harry kom til verden i 1984. Foto: AP/NTB scanpix Vis mer

Og klesvalget har sin forklaring. Overklassen i England kler nemlig ikke små gutter i langbukser, da dette blir sett på som simpelt. Det er også en gammel britisk skikk at de yngte guttene går i kortbukser og knestrømper.

Overfor motemagasinet Harpers Bazaar har etiketteekspert William Hanson snakket om den seks år gamle prinsens buksevalg. Han mener at det ligger mer i det enn bare gamle tradisjoner.

- Selv om tidene forandrer seg, blir bukser på yngre gutter ansett som noe fra middelklassen. Ingen kongelig med selvrespekt ønsker å bli ansett som noen fra middelklassen. Selv ikke hertuginnen av Cambridge, sa han til magasinet.

Videre fortalte etiketteksperten at det er vanlig at ungguttene får bytte fra shorts til fordel for bukser rundt åtteårsalderen.

LES OGSÅ: Derfor har Kate aldri håret oppsatt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer