Dronning Margrethe:

Dette har aldri skjedd før

I år blir det en annerledes jul for den danske kongefamilien.

VIKER FRA TRADISJON: Dronning Margrethe skal ikke feire med familien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
VIKER FRA TRADISJON: Dronning Margrethe skal ikke feire med familien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Julen nærmer seg med stormskritt, og den tradisjonsrike høytiden er for mange den fineste tiden på året. For de fleste familier består den av juletradisjoner, god mat og kvalitetstid med familien.

Tradisjoner henger høyt også for de kongelige - men det ser nå ut til at den danske kongefamilien går en annerledes høytid i møte. Det danske kongehuset sendte onsdag ut en pressemelding hvor de annonserte at kronprinsfamilien skal feire jul i utlandet.

«Kronprinsfamilien reiser i desember på privat juleferie i Australia for å feire høytiden sammen med H.K.H. Kronprinsessens familie», heter det i pressemeldingen ifølge danske Billed Bladet.

Ikke første gangen

Kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50) har feiret jul i Australia før ettersom det er der kronprinsessen kommer fra.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, syns slett ikke det er merkelig at kronprinsfamilien reiser dit.

- Det faktum at kronprinsfamilien skal til Australia er ikke så rart. Dette er kronprinsessens hjemland, og hun har allerede uttalt at hun gleder seg til å feire jul med familien sin der, sier hun til Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer