Dronning Margrethe:

Dette har aldri skjedd før

I år blir det en annerledes jul for den danske kongefamilien.

VIKER FRA TRADISJON: Dronning Margrethe skal ikke feire med familien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
VIKER FRA TRADISJON: Dronning Margrethe skal ikke feire med familien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Julen nærmer seg med stormskritt, og den tradisjonsrike høytiden er for mange den fineste tiden på året. For de fleste familier består den av juletradisjoner, god mat og kvalitetstid med familien.

Tradisjoner henger høyt også for de kongelige - men det ser nå ut til at den danske kongefamilien går en annerledes høytid i møte. Det danske kongehuset sendte onsdag ut en pressemelding hvor de annonserte at kronprinsfamilien skal feire jul i utlandet.

«Kronprinsfamilien reiser i desember på privat juleferie i Australia for å feire høytiden sammen med H.K.H. Kronprinsessens familie», heter det i pressemeldingen ifølge danske Billed Bladet.

EKSKLUSIVT: Leah Behn er og hennes mor, Prinsesse Märtha Louise, har vært i Paris for å kjøpe kjole til «Le Bal des Debutants». Reporter: Nora Skavhaug. Bilder: Le bal/Olivier Borde/Bestimage, Getty Images, All over, NTB, @lebal.paris/Instagram. Video: «Powerwomen Norge» - Viaplay. Vis mer

Ikke første gangen

Kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50) har feiret jul i Australia før ettersom det er der kronprinsessen kommer fra.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, syns slett ikke det er merkelig at kronprinsfamilien reiser dit.

- Det faktum at kronprinsfamilien skal til Australia er ikke så rart. Dette er kronprinsessens hjemland, og hun har allerede uttalt at hun gleder seg til å feire jul med familien sin der, sier hun til Se og Hør.

Det er ifølge Vagle ikke kjent hvor prins Joachim (53) og hans familie skal feire jul.

SVARER: 8. november ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Dette sier hun om avgjørelsen. Video: Instagram Vis mer

- Hvor prins Joachim og hans familie skal er ukjent. Det faktum at det har vært kontroverser rundt titlene til barna hans, gjør jo at man lett kan tenke at stemningen mellom Joachim og moren ikke er så god for tiden. Hun har dog bedt om unnskyldning, og de var jo samlet i forbindelse med jubileumsfeiringen forrige helg.

Aldri skjedd før

Det er imidlertid ikke prins Joachim eller kronprins Frederiks forestående julefeiring som vekker oppsikt. Billed Bladet melder at dronning Margrethe (82) skal gjøre noe hun aldri har gjort før.

Dronningen har alltid feiret jul på Marselisborg Slott sammen med den nærmeste familien. I år skal hun for første gang reise til Djursland hvor hun skal feire med søsteren Benedikte (78) og venner.

PRINSESSETITTEL: Prinsesse Märtha Louise avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset. Dette sier kongehusekspert Caroline Vagle om kontroversene rundt prinsessen. Vis mer

- I år blir julen annerledes for dronningen! Begge sønnene reiser ut av landet, og selv skal hun til Djursland på julaften. Det er foreløpig et mysterium hvor hun skal være der. Ifølge mine danske kilder har hun ingen eiendom der selv og heller ingen venner som har det. Men det finnes nok en naturlig forklaring, sier Vagle til Se og Hør.

LES OGSÅ: Spesiell detalj vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer