Kong Charles:

Dette har aldri skjedd før

Kong Charles' første audiens etter dronningens død.

HISTORISK: Kong Charles har aldri tidligere tatt imot en statsminister. Foto: Aaron Chown/POOL/REUTERS
HISTORISK: Kong Charles har aldri tidligere tatt imot en statsminister. Foto: Aaron Chown/POOL/REUTERS Vis mer
Publisert

Tirsdag var kong Charles (73) til stede ved Buckingham Palace for å ta imot den nye britiske statsministeren Rishi Sunak (42). Der ble Sunak formelt utnevnt til å bli Storbritannias nye statsminister.

Dette markerer en historisk dag i Storbritannia, for kong Charles har aldri tidligere tatt imot en fersk statsminister. Det er riktiknok av naturlige årsaker, da kongen er omtrent like fersk i rollen som Sunak.

AVBRYTER: Denne uken vandret kong Charles gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

«Mr. Sunak aksepterte Hans Majestets tilbud og kysset hendene hans ved utnevnelsen som statsminister», delte Buckingham Palace i en uttalelse.

Dette skjer knappe syv uker etter at dronning Elizabeth utnevnte Liz Truss (47) til statsminister, kun to dager før dronningens død.

AUDIENS: Dronning Elizabeth ønsket Lizz Truss velkommen under en audiens, 6.september. Foto: Jane Barlow/AP
AUDIENS: Dronning Elizabeth ønsket Lizz Truss velkommen under en audiens, 6.september. Foto: Jane Barlow/AP Vis mer

Denne mangeårige tradisjonen ble nemlig tidligere utført av Charles' avdøde mor, dronning Elizabeth. Før den tid ble den utført av dronningen far, kong George VI.

Truss var bare i rollen som statsminister i 44 dager, før hun trakk seg fra embedet. Dette er den korteste perioden noensinne for en britisk statsminister.

LES OGSÅ: Presser Märtha til å gå mot familien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer