Prins Nicolas:

Dette har aldri skjedd før

Den syv år gamle prinsen overrasket sammen med foreldrene.

KONGELIG: Chris O'Neill, prins Nicolas og prinsesse Madeleine på oppdrag denne uken. Foto: DANA/NTB
KONGELIG: Chris O'Neill, prins Nicolas og prinsesse Madeleine på oppdrag denne uken. Foto: DANA/NTB Vis mer
Publisert

Høsten 2019 overrasket svenske kong Carl Gustaf (76) da det ble kjent at prinsesse Madeleine (40) og Chris O'Neils (47) barn, samt prins Carl Philip (43) og prinsesse Sofias (37) barn skulle fjernes fra kongehuset.

«Hensikten med disse endringene er å klargjøre hvilke personer i den kongelige familien som det forventes at blir brukt til offisielle oppgaver som statsoverhode, eller er i slekt med statsoverhode», het det blant annet i pressemeldingen.

Ikke kongelige oppdrag

«Prins Alexander (6), prins Gabriel (4), prinsesse Leonore (8), prins Nicolas (7) og prinsesse Adrienne (4) er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke å i fremtiden påta seg kongelige oppdrag», sto det videre.

Det ble imidlertid påpekt at barna ville beholde sine hertug- og hertuginnetitler, som de ble tildelt av kongen ved fødselen.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Carl Philip og Sofia har i ettertid også fått sønnen Julian (1).

Med en slik endring som den ovennevnte har man derfor sett sjeldent til barna til både Madeleine og Chris og Carl Philip og Sofia i offentlig sammenheng.

Dåpsgave

Det var nok derfor mange som gledet seg stort da prinsesse Madeleines mellomste barn, Nicolas, denne uken overrasket på oppdrag med moren. Ifølge svenske Hänt er dette første gang den syv år gamle prinsen er med på et slikt oppdrag - og det er nok ikke helt tilfeldig.

GOD STEMNING: Det så ut til at den unge prinsen koste seg på sitt første oppdrag. Prinsesse Madeleine testet også sklien. Foto: DANA/NTB
GOD STEMNING: Det så ut til at den unge prinsen koste seg på sitt første oppdrag. Prinsesse Madeleine testet også sklien. Foto: DANA/NTB Vis mer

Sammen med foreldrene besøkte han naturreservatet Skuleberget. Da prinsen ble døpt, mottok han en park i Västernorrland som gave. Nå var det dags å innvie parken, skriver nettstedet.

EN TRYGG HÅND: Syvåringen fikk støtte av begge foreldrene da han besøkte hertugdømme sitt. Foto: DANA/NTB
EN TRYGG HÅND: Syvåringen fikk støtte av begge foreldrene da han besøkte hertugdømme sitt. Foto: DANA/NTB Vis mer

Det skal også nevnes at syvåringen bærer tittelen hertug av Ångermanland, som ligger i nettopp Västernorrlands län.

Hvor lenge prinsesse Madeleine og familien, som til vanlig er bosatt i USA, blir i Sverige, er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Prinsessens hemmelig kjæreste avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer