Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit:

Dette har aldri skjedd før

Kronprinsparet har tatt turen til nabolandet.

STRÅLER: Det svenske kronprinsesseparet er denne uken vertskap for det norske kronprinsparet i Stockholm. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLER: Det svenske kronprinsesseparet er denne uken vertskap for det norske kronprinsparet i Stockholm. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Europas kongelig har et nært forhold til hverandre. Kanskje spesielt har den norske og svenske kongefamilien et godt og nært vennskap.

I disse dager besøker kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marit (48) nabolandet vårt, på et offisielt besøk til den svenske kronprinsessen og prinsen.

Ifølge kongehusets nettsider skal besøket bidra til å forsterke det tette næringslivssamarbeidet mellom Norge og Sverige.

Glade

Turen til Sverige vil markere det gode og nære naboforholdet mellom Norge og Sverige, spesielt mellom de to kongehusene. Det er kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) som skal være vertskap under besøket.

Det norske kronprinsparet vil altså bo på Haga slott.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er til stede i Sverige.

- Kronprinsparet kom i går kveld, og bor på Haga hos kronprinsesseparet. Sannsynligvis har de også rukket å tilbringe tid med fadderbarna Estelle og Oscar, sier hun, og fortsetter:

- Stockholm viser seg fra sin beste side med nydelig vær, og de to parene smilte om kapp med solen da de innledet besøket i dag tidlig. De kom i samlet tropp ut på trappen på Haga slott, som er kronprinsesseparets hjem, og var tydelig glade for å endelig kunne gjennomføre besøket. Det har jo vært utsatt flere ganger på grunn av pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer