Dronning Elizabeth platinajubileum:

Dette har aldri skjedd før

Dronning Elizabeth feirer platinajubileum.

JUBILEUM: Dronning Elizabeth (96) feirer platinajubileum. Torsdag er det 70 år siden hun inntok den britiske tronen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tordag er det hele 70 år siden dronning Elizabeth (96) inntok den britiske tronen. I England er det derfor duket for en storslått feiring av dronningens platinajubileum, og ikke minst også bursdagen hennes - som forøvrig var i april.

Monarken skal blant annet bli hyllet med konserter og store pikniker, og det hele begynner med militærparaden Trooping the Colour. Paraden involverer intet mindre enn 1500 offiserer og soldater, og 350 hester fra Household Division.

Aldri skjedd før

Trooping the Colour er et årlig arrangement under den offisielle feiringen av dronningens bursdag. I år kombineres denne paraden med 70-årsjubileet.

I år observerte dronningen paraden fra balkongen på Buckingham Palace. Dette er historisk da det markerer den første gangen gjennom hele sin regjeringstid at hun ikke deltar i paraden selv.

Istedet var prins Charles og prins William (39) med og tok imot honnøren fra hesteryggen.

I mai ble det kjent at dronningen periodevis har hatt problemer med å bevege seg, og at hun derfor har måttet avlyse en rekke oppdrag.

Hun deltok blant annet ikke i åpningen av det britiske parlamentet. 96-åringen vil heller ikke delta på hagefester på Buckngham Palace og Holyroodhouse denne sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer