Prins Carl Philip:

Dette gjør han nå

Prins Carl Philip gjør som kona under coronapandemien - med «hemmelig» jobb.

VIL HJELPE: For kort tid siden begynte prinsesse Sofia i ny jobb. Nå har prins Carl Philip gjort det samme. Foto: NTB Scanpix
VIL HJELPE: For kort tid siden begynte prinsesse Sofia i ny jobb. Nå har prins Carl Philip gjort det samme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kongelig er man født inn i et liv som skiller seg ganske kraftig ut fra mange andres. Det er spesiell etikette, offisielle plikter, oppdrag og livslang representasjon. Men det betyr likevel ikke at de ikke kan ha «vanlige» jobber.

Prins William av Storbritannia (37) har for eksempel jobbet som ambulansepilot i East Anglian Air Ambulance, og nå avslører det svenske Kungahuset at også prins Carl Philip (41) har tatt steget ut i arbeidslivet - på en litt annen måte enn tidligere.

Gjør som kona

Siden midten av mai har prinsen tjenestegjort som reserveoffiser i det svenske forsvaret, og føyer seg med det inn i rekken av andre kjente mennesker som ønsker å hjelpe til under coronakrisen.

Ifølge Kungahuset skjer tjenestegjøringen på prinsens eget initiativ.

«Prinsen tjenestegjør som leder ved Operasjonskommandos operasjonelle kommandosenter, der han koordinerer operasjoner for alle kampstyrker. Fra kommandosenteret leder og koordinerer han også det svenske forsvarets støtte til samfunnet i anledning covid-19-pandemien», heter det i pressemeldingen på Kungahusets nettsider.

MED FAMILIEN: Prins Carl Philip (nr. fem f.v.) sammen med dronning Silvia, kong Carl Gustaf, kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Madeleine i 2017. Foto: REX/ NTB scanpix
MED FAMILIEN: Prins Carl Philip (nr. fem f.v.) sammen med dronning Silvia, kong Carl Gustaf, kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Madeleine i 2017. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

Avsløringen om prinsens nye jobb kommer bare få uker etter at hans kone, prinsesse Sofia (35), meldte seg til helsetjeneste. Prinsessen skal i tiden fremover jobbe som støttepersonell ved Sophiahjemmet sykehus i den svenske hovedstaden.

Prinsessen har gjennomført et tre dager langt kurs i omsorgsarbeid, som ble igangsatt for at permitterte ansatte fra blant annet hotell- og restaurantbransjen kunne bli omskolert for å avlaste de ansatte i helse- og omsorgstjenesten i landet.

SLUTT: Talkshow-verten Trish Regan kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser om Corona-viruset på direkten. Det var noe av det siste hun gjorde i jobben sin. Video: Rød Løper Vis mer

Hylles

I midten av april hadde Sofia sin første dag på jobb ved Sophiahjemmet, der hun sammen med både permitterte svensker og nyutdannet helsepersonell bidro på sykehuset.

I jobben vil ikke 35-åringen ta hånd om pasienter, men bidra med å blant annet desifisere sykehusmateriell.

- Prinsessen vil i denne krisen vi befinner oss i bidra med frivillig arbeidskraft innen omsorgen, sa hoffets informasjonssjef, Margaretha Thorgren, til den svenske avisen Aftonbladet.

Ifølge den svenske avisen har det private sykehuset, som drives av en ideell organisasjon, flyttet store deler av sin virksomhet for å avlaste akuttmedisinsk behandling under den pågående pandemien.

I ettertid ble prinsessen hyllet av følgerne i sosiale medier, blant annet for engasjementet hun viser.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Flere sykepleiere

Også her til lands har flere meldt seg til tjeneste i coronakrisen, både i helsevesenet og andre steder der det trengs folk.

Da byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), i midten av mars oppfordret alle med helsefaglig kompetanse til å melde seg til tjeneste - var Cecilie Skog (45) blant dem som stilte opp. Hun er egentlig utdannet sykepleier.

Komiker Lars Berrum (33) har, i likhet med Skog, også gått tilbake til sykepleierjobben nå som det er sårt tiltrengt.

LES OGSÅ: Nå får de endelig møtes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer