Dette gikk ikke helt som planlagt

Men prinsesse Ingrid Alexandra lot seg ikke affisere av de uforusette problemene da hun skulle døpe sin første båt . Se video!

SEOGHØR.NO: Prinsesse Ingrid Alexandra (11) hadde den ære å døpe Redningsselskapets nyeste redningsskøyte, Elias, mandag ettermiddag.

Dåpen fant sted på Honnørbrygga i Oslo klokken 15.45.

Dette var prinsessens første offisielle oppdrag, men det var ikke alt som gikk helt etter planen under debuten.

Da Ingrid Alexandra skulle døpe båten ved å sende en champagneflaske i snor mot siden av redningsskøyta, måtte flere forsøk til for å få flasken til å knuse.

Prinsessen lot seg imidlertid ikke affisere, og på hennes tredje forsøk knuste endelig flasken, til applaus fra de fremmøtte.

Se video av prinsessens tre «døpsforsøk» øverst i saken!

Saken fortsetter under bildet.

GODT HUMØR PÅ GRÅVÆRSDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra og kong Harald virket godt fornøyde med mandagens båtdøping i Oslo. Her med en blid justisminister Anders Anundsen i bakgrunnen. Foto: NTB scanpix
GODT HUMØR PÅ GRÅVÆRSDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra og kong Harald virket godt fornøyde med mandagens båtdøping i Oslo. Her med en blid justisminister Anders Anundsen i bakgrunnen. Foto: NTB scanpix Vis mer

11-åringen så nydelig ut med en flette på hodet og kledd i en svart kåpe, som sikkert var god og varm å ha i gråværet. Da nasjonalsangen ble sunget måtte hun allikevel ty til en liten gjesp.

- Da har vi fått den virkelige Elias som skal ut og tøffe seg. Den skal snart til Moss, sa en av talerne ved arrangementet.

Redder mange liv

Den unge prinsessen fikk selskap av bestefar kong Harald (78), mens Oslos ordfører Fabian Stang (59) og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (39) var blant de profilerte fremmøtte.

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet var beæret over at Ingrid Alexandra hadde stilt opp.

– Vi er veldig stolte og glade for at Prinsessen har sagt ja til å være gudmor for vår nyeste redningsskøyte. Det er også en ære at vår høye beskytter HM Kong Harald er til stede ved seremonien sammen med sitt barnebarn.

Saken fortsetter under bildet.

BEÆRET: Prinsesse Ingrid Alexandra og kong Harald hilser på generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind (t.h), president Nicolai Jarlsby og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Foto: NTB scanpix
BEÆRET: Prinsesse Ingrid Alexandra og kong Harald hilser på generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind (t.h), president Nicolai Jarlsby og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi røper sjelden navnet på våre redningsskøyter før selve dåpshandlingen, men i dette tilfellet ønsker vi å gjøre et unntak. RS159 skal få navnet Elias, oppkalt etter den lille redningsskøyta som har blitt et symbol på sikkerhet og sjøvett for mange barn og unge i Norge, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Den nye redningsskøyta vil inngå som en del av beredskapen på sjøen, og vil hjelpe tusenvis av mennesker i årene fremover.

Siden 1891 har redningsskøytene reddet over 6500 menneskeliv.

HILSTE PÅ: Oslos ordfører Fabian Stang sammen med prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: NTB scanpix
HILSTE PÅ: Oslos ordfører Fabian Stang sammen med prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Fraktet til sykehus etter stygt fall