Prinsesse Ingrid Alexandra:

Dette får hun av kongeparet

Avslører konfirmasjonsgaven.

FJONG: Tirsdag ble det kunngjort at prinsesse Ingrid Alexandra får en bunad i konfirmasjonsgave av besteforeldrene - kongeparet. Den ligner ikke på den hun hadde på seg på 17. mai i år. Foto: NTB scanpix
FJONG: Tirsdag ble det kunngjort at prinsesse Ingrid Alexandra får en bunad i konfirmasjonsgave av besteforeldrene - kongeparet. Den ligner ikke på den hun hadde på seg på 17. mai i år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skal prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres, og det er ventet et stort oppbud av gjester fra både inn- og utland. Se og Hør kunne mandag fortelle at det danske kronprinsparet og den svenske kronprinsessa er blant gjestene som er ventet til den store feiringen.

I tillegg er det ventet at samtlige medlemmer fra kongefamilien dukker opp for å se 15-åringen tre inn «i de voksnes rekker». Når det skjer, klokka tolv i Slottskapellet på lørdag, får vi se den kommende dronninga i en helt ny bunad.

Kongehuset offentliggjorde nemlig tirsdag kveld at kongeparet har valgt å gi barnebarnet deres en ny bunad - som hun skal bære i konfirmasjonen.

Valgt ut selv

I pressemeldingen kan man lese følgende om drakta:

«Bunaden er en rekonstruert kvinnedrakt fra Øst-Telemark slik de ble utformet i tidsrommet 1800-1850. Prinsessen har selv valgt ut delelementer til bunaden, og Hennes Majestet Dronningen har tatt aktiv del i prosjektet».

Det kan, med andre ord, virke som konfirmanten har hatt en finger med i spillet her. At konfirmanter får bunad i gave er ikke noe nytt, og det er nok derfor den tradisjonsrike familien har valgt å gi barnebarnet nettopp dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer