Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary:

Dette får folk til å rase

Nok en gang befinner det danske kronprinsparet seg i en upopulær posisjon.

KRITISERES: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik mottar sterk kritikk for dette. Foto: Skjermdump Instagram
KRITISERES: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik mottar sterk kritikk for dette. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Det har ikke manglet på skandaler, kritikk og misnøye rundt det danske kronprinsparet dette året. Det var i mai det smalt da rystende avsløringer fra sønnen prins Christians (16) skole ble kjent.

Samtidig hadde det over lengre tid vært stor misnøye blant det danske folk da skokjeden ECCO, som lenge var kongehusets hoffleverandør, nektet å ta bedriften ut av Russland som følge av krigen.

Nå befinner de seg nok en gang i en noe uheldig situasjon - også denne gangen relatert til krigen i Ukraina. Det melder danske B.T.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Sterk kritikk

Ukrainere i Danmark er sjokkert over kongehusets reklame for Rockwool i forbindelse med Sail Grand Prix i København i helga, skriver avisen.

Kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50) var til stede under arrangementet, og det er siden blitt postet flere bilder på kongehusets offisielle Instagram-profil, der selskapet Rockwool stadig dukker opp.

Kronprinsen var på et av bildene også ikledd en våtdrakt med en stor Rockwool-logo på. Dette opprører flere ukrainere i Danmark.

Rockwool er et dansk selskap som driver med produkter og løsninger basert på steinull, og grunnen til at det skaper reaksjoner er fordi selskapet insisterer på å fortsette å drive virksomhet i Russland.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

- Burde holdt seg unna

- Ukrainere i Danmark har ikke mye til overs for kongehuset akkurat nå, fordi de føler at de sier noe og så gjør noe annet. Det er veldig forvirrende, sier Vian Backer Shaker, talsperson for AUD - Association of Ukrainians in Denmark, til B.T.

Hun har organisert utallige demonstrasjoner mot selskaper i Danmark som fortsetter med uforminsket virksomhet i Russland. Forrige uke dukket de også opp på Sail Grand Prix - for å sette søkelys på Rockwool, som var hovedsponsor.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

- Da jeg oppdaget at kongefamilien var involvert - og jeg vet at kronprins Frederik liker å seile - tenkte jeg bare hvorfor? (...) De burde holdt seg unna. De velger å ikke gjøre det. Og jeg har virkelig vanskelig for å tro at kongehuset ikke har den innsikten som vi andre vanlige dansker har. Det plager meg virkelig at de ikke har trukket seg tilbake. Det er som om det alltid kommer veldig seint for de kongelige, sier Shaker, og henviser til ECCO-situasjonen.

I juli, hele fem måneder etter Russlands invasjon av Ukraina, annonserte det danske kongehuset at de ikke lenger skulle bruke ECCO som kongehusets hoffleverandør.

Shaker mener kongehuset må huske på hvilket ansvar de har.

- Kongehuset representerer Danmark. De har en posisjon i verden og i Danmark. Det kan rett og slett ikke være riktig at de som er så synlige i media skal fronte Rockwool, avslutter hun.

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

LES OGSÅ: Tabbe i kongelig hilsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer