Kronprinsparet:

Dette falt han for

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit feirer 20 års bryllupsdag denne måneden.

20 ÅR: Kronprinsparet har denne måneden vært gift i 20 år. Nå avslører kronprinsen hva han falt for ved Mette-Marit: Foto: Terje Pedersen / NTB
20 ÅR: Kronprinsparet har denne måneden vært gift i 20 år. Nå avslører kronprinsen hva han falt for ved Mette-Marit: Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han så meg. Han forsto meg. Han var nysgjerrig. Han holdt meg.

Slik beskriver kronprinsesse Mette-Marit kronprinsen, før hun visste at han skulle bli hennes ektemann gjennom 20 år, i den ferske episoden av «Sommer i P2».

25. august 2021 er det 20 år siden kronprins Haakon (48) fikk sin kjære Mette-Marit Tjessem Høiby (48) - som da ble kronprinsesse av Norge.

Det eventyrlige bryllupet sto i Oslo domkirke i 2001 - med en celeber gjesteliste bestående av medlemmer fra kongehus fra hele Europa, samt representanter fra det offisielle Norge.

Vielsen ble fulgt av to millioner mennesker.

BURSDAG: 20. juli fyller vår helt egne kronprins Haakon 47 år.
 I den anledning har kronprinsesse Mette-Marit valgt å hylle ektemannen på Instagram. Video: Instagram / Crownprincessmm. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Dette falt han for

Kronprinsparet møttes for første gang på en privat fest i kronprinsessens fødeby på midten av 1990-tallet, og i årene etterpå var kronprins Haakon fast gjest under den årlige Quartfestivalen.

Sommeren 2000 dukket det forelskede paret opp hånd i hånd på sommerfestivalen, og da tok Dagbladet de første bildene av kronprins Haakon og det som senere skulle vise seg å bli Norges kronprinsesse.

I «Sommer i P2» forteller kronprinsen at kronprinsessen holder fast ved at de to møttes på Quartfestivalen, mens han selv sier at de møttes gjennom felles venner. Han påpeker at hans versjon trolig høres bedre ut.

- Den lyse sørlandsjenta gjorde inntrykk på meg. Du merker godt når Mette kommer inn i et rom. Det er en kraft der, som ikke er så lett å overse. Hun virker selvsikker og verdensvant, og var fin å prate med. Det føles trygt når vi var sammen. Det at hun hadde et lite barn fortalte meg egentlig bare at hun ikke var redd for å ta på seg forpliktelse og ansvar. Hun ble ikke noe mindre attraktiv i mine øyne av den grunn, sier kronprinsen.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

- Bare være Mette

Han forteller videre at han er som aller lykkeligst når han er på havet, sammen med familien. På telefonen har han ikke bilde av Mette-Marit, men av seg selv om surfer.

Det er en kjent sak at Norges kronprinsesse lenge har slitt med sykdom. Hun har diagnosen kronisk lungefibrose.

I «Sommer i P2» forteller 48-åringen at pandemien har vært en deilig pause for henne, der hun har kunnet trekke seg tilbake uten dårlig samvittighet.

- I den tiden jeg har vært syk, har det blitt viktigere for meg enn noensinne å bare være Mette. Og at det er greit. At jeg ikke trenger å definere meg selv ut fra at jeg er kronprinsesse, men at jeg har lov til å være Mette først. Og det har vært så nydelig for meg, det å vite at inni der et sted så finnes kjernen.

LES OGSÅ: Delte private bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer