Prins Harry:

Dette er prinsens kjendisnettverk

Flere av prins Harrys nære venner er kjente ansikter.

GODT LIKT: Prins Harry er svært godt likt blant kjendisene, og flere står prinsen nærmere enn andre. Foto: NTB scanpix
GODT LIKT: Prins Harry er svært godt likt blant kjendisene, og flere står prinsen nærmere enn andre. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ofte kongelige blir sett på i en egen kategori, vekk fra kjendiser og Hollywood-glamour. Det er likevel ikke å legge skjul på at også de kongelige har en fot inn i millionbyen og dens celebre beboere.

Blant dem som virkelig kan smykke seg med en solid liste kjendisvenner er prins Harry (35), som ikke bare giftet seg med en skuespiller, men også omgås en god del stjerner på fritiden.

Bryllupsgjester

Da prins Harry skulle gifte seg med hertuginne Meghan i 2018, var det en god del spekulasjoner rundt parets gjesteliste. Det ble til slutt kjent at paret hadde invitert om lag 600 gjester til vielsen, hvor 200 fikk bli med videre til etterfesten.

Blant dem som var å anse nær nok til å bli invitert til festen var skuespiller Idris Elba (47), blant annet kjent fra serien «Luther» og filmen «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw».

GJESTER: Idris Elba and Sabrina Dhowre var gjester i Meghan og Harrys bryllup i 2018. Foto: NTB scanpix
GJESTER: Idris Elba and Sabrina Dhowre var gjester i Meghan og Harrys bryllup i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

Elba har tidligere forklart til Ellen DeGeneres at han ble kjent med prinsen gjennom prins Charles' (71) veldedighet, The Prince's Trust.

- Så, Harry og jeg har hengt noen ganger gjennom hans fars veldedighet, som blant annet hjalp meg da jeg var en ung skuespiller, skal han ha fortalt, ifølge Hello! Magazine.

Han skal også ha vært DJ på hertugparets bryllupsfest senere på kvelden, som fant sted i Meghan og Harrys hjem utenfor Windsor.

Årelangt vennskap

Det var flere som ble overrasket da den britiske programlederen og skuespilleren James Corden (41) dukket opp med kona Julia Carey på det kongelige bryllupet for to år siden. Men, skal man tro Hello! Magazine har han kjent prins Harry, i tillegg til prins William (37), i flere år.

Us Weekly hevder også at programlederen var invitert til å delta på en av bryllupets etterfester.

VENNER: James Corden and Julia Carey på bryllupet til Harry og Meghan. Foto: NTB scanpix
VENNER: James Corden and Julia Carey på bryllupet til Harry og Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer

I ettertid har 41-åringen fortalt at det var en av de vakreste bryllupsseremoniene han har deltatt i, men erkjente i sitt eget talkshow «The Late Late Show with James Corden» at han var redd for å avbryte. Corden er nemlig allergisk, og skal ha reagert på alle blomstene i salen.

- Det verste med seremonien for min del var at det var blomster over alt. De vakreste blomstene du noensinne har sett. Jeg er veldig allergisk hvis jeg er i nærheten av blomster, så store deler av seremonien måtte jeg nyse, fortalte han ifølge Hello! Magazine, før han fortsatte:

- Da biskopen sa «Hvis noen har en grunn til at disse to ikke skal gifte seg», tenkte jeg «Vær så snill, ikke nys».

Leide ut huset sitt

En annen nær venn av prins Harry, som i utgangspunktet var god venn av hans avdøde mor, prinsesse Diana, er Elton John (73). Til tross for en stor aldersforskjell har de to et nært bånd.

Ikke bare var artisten selvskreven gjest i bryllupet, men han leide også ut hjemmet sitt i Nice for hertugparet, da de i fjor var på privat ferie i den franske byen. På samme tidspunkt mottok Harry og Meghan en rekke kritikk for sin bruk av privatfly, men da ble de tatt i forsvar av Elton John selv.

GOD STEMNING: Prins Harry og Elton John skal være gode venner. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Prins Harry og Elton John skal være gode venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jeg er dypt fortvilet over dagens forvrengte og ondsinnede beretning i pressen rundt hertugen og hertuginnen av Sussex sitt private opphold hjemme hos meg i Nice forrige uke», skrev han på Twitter, og la til at han på grunn av sitt vennskap til Diana føler han må beskytte hertugparet fra mediepresset.

Mange husker nok også 73-åringens rørende fremføring av sangen «Candle In The Wind» i prinsesse Dianas begravelse i 1997. Prinsessen gikk som kjent bort i en fatal bilulykke i Paris 31. august samme år. Prins Harry og prins William har siden begravelsen hatt et nært og godt forhold til den verdensberømte britiske sangeren, ifølge Hello! Magazine.

GODE VENNER: Elton John og prinsesse Diana var svært gode venner. Her avbildet i 1993. Foto: NTB scanpix
GODE VENNER: Elton John og prinsesse Diana var svært gode venner. Her avbildet i 1993. Foto: NTB scanpix Vis mer

Elton John er riktignok ikke den eneste verdensberømte artisten prins Harry har et godt forhold til. Også rockestjernen Jon Bon Jovi (58) skal være i prinsens vennskapskrets. I februar i år var Harry med da 58-åringen spilte inn en spesiell låt sammen med Invictus Games-koret i det berømte Abbey Road-studioet i London.

SPILTE INN LÅT: Prins Harry og Jon Bon Jovi avbildet sammen tidligere i år. Foto: NTB scanpix
SPILTE INN LÅT: Prins Harry og Jon Bon Jovi avbildet sammen tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Forvekslet med Ed Sheeran

Det kommer kanskje overraskende på, men den australske skuespilleren Margot Robbie (29) har lenge vært en god venn av prins Harry, ifølge Vogue. De to skal først ha møttes tilbake i 2016 under en fest for modellen Suki Waterhouse. Robbie har tidligere fortalt om sitt første møte med Harry under «The Tonight Show» med Jimmy Fallon.

Til programlederen fortalte 29-åringen at hun forvekslet prins Harry med en annen rødhodet brite, ingen ringere enn sangeren Ed Sheeran.

GOD TONE: Margot Robbie har visstnok en god tone med prins Harry, til tross for et uheldig første møte. Foto: NTB Scanpix
GOD TONE: Margot Robbie har visstnok en god tone med prins Harry, til tross for et uheldig første møte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da jeg så ham med brillene tenkte jeg: «Herregud, jeg visste ikke at Ed Sheeran var på festen». Og han ble skikkelig fornærmet og sa: «Hold kjeft», fortalte hun den gang, ifølge Elle.

Samme år gjenfortalte Robbie historien, og forklarte hva som skjedde i etterkant da hun faktisk fant ut at det var prins Harry.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

- Alle kommer til å tro at hvis de møter meg ute på byen i London så vil de støte på prins Harry. Men jeg visste ikke engang hvem det var på tidspunktet. Jeg tok en drink eller to, og trodde at jeg var med Ed Sheeran. Jeg tenkte at Ed er en veldig kul fyr. Jeg må ta noen bilder med ham. Harry tok ikke dette veldig bra, fortalte hun.

Heldigvis gikk ikke dette utover vennskapet deres, og Robbie har tidligere avslørt at hun til og med har telefonnummeret til den britiske prinsen. Skuespilleren har også omtalt prins Harry som den mest normale fyren noensinne.

Et årelangt vennskap

Stjerneparet David og Victoria Beckham var selvsagt til stede i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan, og siden den gang har det sett ut til at de to parene har kommet nærmere hverandre. I et nylig intervju med Entertainment Tonight avslørte David Beckham hvor mye han og kona elsker prins Harry.

GJESTER: David og Victoria Beckham var selvskrevne gjester under prinsebryllupet i 2018. Foto: NTB scanpix
GJESTER: David og Victoria Beckham var selvskrevne gjester under prinsebryllupet i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har ikke snakket med Harry om at han flytter. Vi snakker som venner og det er det viktigste for meg. Jeg tror han trives med å være en ung far for første gang, og det er det vi alltid har snakket om. Når du er en forelder så forandres alt for deg. Han trenger alltid å være glad, sa David Beckham tidligere i år.

I 2018 fløy de også ned til Australia for å støtte prins Harrys Invictus Games, der skadde og sårede soldater deltar i flere idretter, inkludert rullestolbasket, sittende volleyball og innendørs roing, for å nevne noe.

VENNER: David Beckham er nær venn av både prins Harry og prins William. Her avbildet i 2010. Foto: NTB scanpix
VENNER: David Beckham er nær venn av både prins Harry og prins William. Her avbildet i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fotballspilleren skal også ha slått seg løs på byen flere ganger med prinsen, og de skal heller ikke ha bodd så altfor langt unna hverandre hjemme i Storbritannia. Det skal også nevnes at både David og Victoria Beckham var invitert i prins William og hertuginne Kates bryllup i 2011, da også de to parene har et nært forhold.

Omgangsvenner

Et annet par som visstnok står hertugparet nært er skuespiller George Clooney (59) og kona Amal Clooney (42). De to skal ha vært æresgjester under det kongelige bryllupet i 2018, men vennskapet skal også være bredere enn som så, da de skal ha tilbrakt tid sammen også på privaten.

ÆRESGJESTER: George Clooney og kona Amal Clooney var selvskrevne gjester i prins Harrys bryllup. Foto: NTB scanpix
ÆRESGJESTER: George Clooney og kona Amal Clooney var selvskrevne gjester i prins Harrys bryllup. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til Daily Mail kunne George Clooney i fjor sommer avsløre at han og kona ikke bor langt unna Frogmore Cottage, hvor Harry og Meghan bodde da de oppholdt seg i England. Av den grunn skal det ha vært enkelt å møtes.

- Vi bor ikke så langt fra hverandre og vi har middager sammen og slikt, og vi er venner med dem av samme grunn man er venn med noen. De er virkelig koselige, morsomme og snille folk. De er et nydelig par og kommer til å være flinke foreldre, sa han den gang.

Vis mer

Hertugparet skal også ha tilbrakt en helg i Clooneys hus ved Lake Como i Italia få måneder etter bryllupet i 2018, ifølge Us Weekly.

- George og Amal var så glade for å ta imot Meghan og Harry. Harry og George har et spesielt bånd og vennskap, fortalte en kilde til nettstedet om ferieturen.

Clooney har også et annet spesielt bånd til hertugparet av Sussex. Han deler nemlig bursdag med deres sønn, Archie (1), og på et tidspunkt ble det spekulert på om skuespilleren var Archies fadder. Dette avkreftet han derimot selv da han gjestet «Jimmy Kimmel Live».

I ettertid har ettåringens faddere blitt avslørt, men det var ikke før etter jul, over et halvt år etter Archie kom til verden, at det ble kjent.

LES OGSÅ: - Døtrene er knust etter tilståelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer