Prins Harry og hertuginne Meghan:

Dette er planen nå

Hertugparets første prosjekt med Netflix avslørt.

NY SERIE: Prins Harry og hertuginne Meghan skal lage serie med Netflix. Nå forteller prinsen hva den skal handle om. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB
NY SERIE: Prins Harry og hertuginne Meghan skal lage serie med Netflix. Nå forteller prinsen hva den skal handle om. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst ble det kjent at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) hadde signert en flerårig avtale med strømmegiganten Netflix.

Allerede før avtalen var i boks var det liten tvil om at tilbudene ville komme rennende hertugparets vei. Som kjent trakk de seg tilbake fra sine kongelige plikter i fjor, men mye tyder allerede på at de er sikret økonomisk uten støtte fra Kongehuset.

Men mer om det senere.

Tirsdag ble nemlig Meghan og Harrys første prosjekt for Netflix avslørt, noe selskapet deres, Archewell Productions, og prins Harry selv avslørte ifølge Hollywood Reporter. Archewell Productions er oppkalt etter parets snart to år gamle sønn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Oppløftende historier

I 2014 grunnla prinsen Invictus Games, et arrangement for veteraner som er skadd, men som vil konkurrere innenfor forskjellige sportsgrener. 36-åringen har tidligere avslørt at han hentet inspirasjon fra egne erfaringer fra tida i Afghanistan.

Det er også Invictus Games som nå blir første prosjekt sammen med strømmegiganten.

PRINSENS PROSJEKT: Prins Harry grunnla Invictus Games for sju år siden. Her i forbindelse med konkurransen i 2018. Foto: REX / NTB
PRINSENS PROSJEKT: Prins Harry grunnla Invictus Games for sju år siden. Her i forbindelse med konkurransen i 2018. Foto: REX / NTB Vis mer

- Helt siden aller første Invictus Games tilbake i 2014, har vi visst at hver konkurrent på hver sin eksepsjonelle måte vil bidra til en strøm av motstandsdyktighet og besluttsomhet. Denne serien vil gi lokalsamfunn over hele verden mulighet til å få se de oppløftende historiene til disse konkurrentene på vei til Nederland neste år, forteller prinsen.

Konkurransen skal altså arrangeres i Nederland neste år, og serien vil følge en gruppe tjenestemenn fra hele verden som har fått livet forandret på grunn av skade eller sykdom i tjeneste.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Som Archewell Productions første serie med Netflix, i samarbeid med Invictus Games Foundation, kunne jeg ikke vært mer spent på reisen framover eller stoltere av Invictus-samfunnet for å stadig inspirere til global helbredelse, menneskelig potensial og fortsatt tjeneste, sier prinsen videre.

Med seg på laget bak serien får Meghan og Harry den Oscar-vinnende duoen Orlando von Einsiedel og Joanna Natasegara.

Millionavtaler

Og som nevnt over har hertugparet av Sussex trolig nok til salt i grøten. Avtalen med Netflix skal være verdt flere millioner dollar, men de tjener også penger på andre måter.

Da de trakk seg tilbake fra Kongehuset i år, handlet avgjørelsen delvis om at de ønsker å være økonomisk uavhengige - og altså ikke å leve på offentlige midler lenger.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Ifølge den britiske kongehuseksperten Marlene Koenig, livnærte Harry og Meghan seg primært på apanasjen frem til de trakk seg tilbake. En utbetaling som har stått for alt av utgifter til deres offisielle oppgaver, og lønn til assistenter og liknende, ifølge E! News.

I ettertid har det imidlertid kommet frem at paret ikke vil lide noen nød selv når denne er borte. Den tidligere «Suits»-skuespilleren har hatt en solid skuespillerkarriere, mens Harry også står godt i det økonomisk.

Ifølge ovennevnte nettsted arvet nemlig Harry og storebror William (38) svimlende 21 millioner pund, eller omtrent 244 millioner norske kroner, da deres mor, prinsesse Diana, gikk bort i 1997.

Diana arvet selv hele fem millioner pund av sin adelige far, som ble delt på midten mellom sønnene etter hennes bortgang. Dette skal ha blitt investert i fond, som har gitt god avkastning.

BLIR LURT: 12 jenter var sikre på at de datet prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Men i fremtiden vil de også tjene egne penger. Slik får de det til:

Ifølge BBC er både Netflix- og Spotify-avtalene de har inngått verdt millioner av dollar. Tidligere har det faktisk blitt spekulert på at førstnevnte avtale, som vil betale paret for å blant annet lage dokumentarer, filmer og andre programmer, skal være verdt 100 millioner dollar, eller nesten 900 millioner kroner.

Hertuginnen har som kjent også gjort en avtale med Disney, hvor de skal bruke hennes stemme i bytte mot en donasjon til organisasjonen Elephants Without Borders. Dette prosjektet er allerede ute.

I januar i fjor ble det også kjent at selveste Burger King hadde tilbudt prins Harry jobb. På Twitter skrev burgergiganten at han til og med får beholde krona si.

Med andre ord kan de nok le hele veien til banken resten av livet.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

LES OGSÅ: Derfor sover de ikke sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer