- Dette er mitt andre hjemland

Det norske kongeparet blir tatt i mot som helter av det som må være det mest norske av alt det norske – nemlig norsk-amerikanerne i USA!

<strong>SANG NASJONALSANGEN:</strong> Ungene i Minnesota ga alt på klingende norsk-amerikansk for kong Harald og dronning Sonja. Foto: Scanpix
SANG NASJONALSANGEN: Ungene i Minnesota ga alt på klingende norsk-amerikansk for kong Harald og dronning Sonja. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video fra kongeparets mottakelse i USA nederst i saken!

MINNESOTA (Seher.no): Kong Harald (74) og dronning Sonja (74) innledet torsdag sitt offisielle program i USA blant bunader, lefser og busseruller.

Etter første stopp på programmet som var Luther College i Iowa, ankom Sonja og Harald Vesterheim Museum – som er et norsk-amerikansk museum som gir et innblikk i de norske utvandrernes historie fra over hundre år tilbake.

Det var rene 17. mai i gatene. Folk hadde kledd seg i sine fineste klær, de norske flaggene svaiet i vinden, folkedansen overtok gatene og den norske nasjonalsangen ble sunget opp til flere ganger – vel å merke med sjarmerende amerikansk aksent.

Etter et besøk innendørs på museet,  var kongeparet klar for et møte med norsk samt utenlandsk  presse. Både Kongen og Dronningen ga tydelig inntykk av å være glad for å være tilbake i USA, og kanskje spesielt kongen viste at her har han det rett og slett helt konge!

- Vi er ikke langt hjemmefra, vi er hjemme. Dette er mitt andre hjemland, sa han og begrunnet det med at han har tilbrakt en viktig del av livet sitt nettopp i dette landet.

Fra Kongen var tre til han var åtte år, bodde han nemlig i USA sammen med sin mor og sine søstre på grunn av tyskernes invasjon av Norge.

Kongen passet også på å rose norsk-amerikanerne for å videreføre sin norske kulturarv til Amerika, men innrømmet samtidig at han selv ikke alltid er like trofast mot norske tradisjoner.

På spørsmål om hva hans forhold til lutefisk er, svarer han diplomatisk at han har et nærmere forhold til lefse.

- Det er jeg som tar meg av lutefisken, sier Dronningen med et smil om munnen.

Og etter en vellykket første dag, avsluttet kongeparet med en privat middag på en restaurant nær hotellet de bor på i Saint Paul. Fredag  fortsetter de imidlertid sine offisielle plikter, og besøker det anerkjente St.Olav College før de tar turen til den verdensberømte Mayoklinikken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Trodde dronning Sonja var Margaret Thatcher

[obj:media:10227]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer