Hertuginne Meghan og termin:

- Dette er Meghans termindato

Den britiske avisen The Sun hevder å vite hertuginnens termindato.

AVSLØRER TERMINDATO: Den britiske tabloidavisen The Sun hevder at de vet hertuginne Meghans termindato. Her er hertugparet avbildet i februar. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER TERMINDATO: Den britiske tabloidavisen The Sun hevder at de vet hertuginne Meghans termindato. Her er hertugparet avbildet i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager venter rojalister verden over i spenning på en baby-oppdatering fra prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37).

En eksakt termindato har aldri blitt avslørt, og i og med at Kensington Palace har gjort det klart at Meghan og Harry vil holde fødselen hemmelig inntil de selv føler seg klare for å dele nyheten, spekuleres det heftig på hva den eksakte termindatoen kan være.

Nå hevder den britiske tabloidavisen The Sun at de vet svaret på spørsmålet så mange lurer på. Og ifølge avisen skal termindatoen allerede ha vært.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Var på London Maraton

The Sun hevder nemlig å vite at hertuginnens termindato var i går, søndag 28. april.

Hvordan de angivelig vet dette, skriver avisen imidlertid ingen verdens ting om. Hvorvidt det dreier seg om ren spekulasjon, eller om de faktisk har fått fatt i denne informasjonen på annet vis, er ikke kjent.

På den angivelige termindatoen var prins Harry til stede under London Maraton, hvor han blant annet delte ut medaljer. Det var dermed lite som tydet på at en fødsel var i gang eller at en baby allerede har kommet til verden - da han trolig ikke ville forlatt sin kones side.

PÅ LONDON MARATON: På Meghans angivelige termindato var prins Harry til stede under London Maraton. Det er derfor lite som tydet på at en fødsel var i gang. Foto: NTB Scanpix
PÅ LONDON MARATON: På Meghans angivelige termindato var prins Harry til stede under London Maraton. Det er derfor lite som tydet på at en fødsel var i gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avisen hevder også at Meghan selv ønsker å være hjemme så lenge som mulig når veene starter, men at hun har full forståelse for at det er tryggest å dra til sykehuset.

Full forvirring

Lørdag, altså dagen før den angivelige termindatoen, oppsto det også full forvirring rundt hvorvidt en kongelig fødsel var i gang.

People skrev at ryktebørsen gikk varm da det ble observert en ambulanse like vel Frogmore Cottage, huset paret nå har flyttet inn i for å oppdra sin førstefødte.

RYKTEFEIL: Da en ambulanse ble observert ved Frogmore Cottage, som hertugparet av Sussex nå kaller sitt hjem, trodde enkelte at Meghan hadde født. Den gang ei, bekreftet ambulansesentralen. Foto: NTB scanpix
RYKTEFEIL: Da en ambulanse ble observert ved Frogmore Cottage, som hertugparet av Sussex nå kaller sitt hjem, trodde enkelte at Meghan hadde født. Den gang ei, bekreftet ambulansesentralen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er ikke et veldig befolket område, så sannsynligheten hadde faktisk vært stor for at ambulansen skulle til hertugparet av Sussex. Det kunne derimot ambulansesentralen raskt avkrefte da journalistene begynte å slå på tråden.

Tragisk utfall

Det er ofte mange spekulasjoner i tabloidpressen i forkant av en kongelig fødsel. I 2012, da hertuginne Kate var gravid med sitt første barn, prins George (5), fikk pressens spekulasjoner alvorlige konsekvenser.

Da Kate ble innlagt på sykehus med akutt svangerskapskvalme, ringte et australsk radioprogram til sykehuset hertuginnen lå på og utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få informasjon om graviditeten.

Sykepleieren Jacintha Saldanha hadde jobbet på King Edward VII-sykehuset i fire år, og var den som svarte da radiovertene utga seg for å være dronning Elizabeth.

SORG: En hel verden fulgte med da sykepleier Jacintha Saldanha ble lurt, døde og ble gravlagt. Her fra begravelsen i India den 17. desember 2012. Foto: REUTERS/Stringer, NTB scanpix
SORG: En hel verden fulgte med da sykepleier Jacintha Saldanha ble lurt, døde og ble gravlagt. Her fra begravelsen i India den 17. desember 2012. Foto: REUTERS/Stringer, NTB scanpix Vis mer

Uvitende om at samtalen ble direktesendt, opplyste hun om hertuginnens tilstand og fortalte når dronningen og prinsen kunne komme på besøk.

Det som var en spøk fra radiokanalens side, fikk derimot et tragisk utfall. Tre dager senere ble hun funnet død like ved sykehuset, etter å ha tatt sitt eget liv.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

- Kan få afrikansk navn

Mens vi venter på at kongehuset selv vil komme med en oppdatering om et nytt medlem, spekuleres det også hyppig i britiske medier på hvilket navn kongehusets nye medlem vil få.

Ifølge avisen Mirror, tror det store flertallet i Storbritannia at Meghan venter en liten jente. Blant navnefavorittene, dersom britenes spådom skulle stemme, er det Elizabeth, Diana og Viktoria som pryder toppen.

Uavhengig av barnets kjønn, mener Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng at den amerikanske hertuginnen vil sette sitt tydelige preg på barnets navn og tror hennes afrikanske røtter vil være å finne i navnerekken.

- Meghan og Harry kommer nok garantert til å gi barnet et afrikansk navn, for å hedre Meghans forforeldre, som kom til USA som slaver og jobbet på bomullsplantasjer i Georgia, uttalte Stavseng nylig.

LES OGSÅ: Delte bilde fra hemmelig norgesferie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer